Älä unohda jääkaapin pesua – näin saat raikkaan lopputuloksen

Jääkaappi vaatii säännöllisen pesun. Pelkkä oven ja näkyvien tahrojen pyyhintä ei riitä, vaan välillä jääkaappi on tyhjennettävä ja sulatettava kokonaan. 

Jääkaappi on tärkeää pitää puhtaana ja raikkaana, säilytäthän siellä ruokaa, jonka aiot syödä. Muista siis pestä jääkaappi riittävän usein.

Jääkaapin kunnollinen pesu vaatii kaapin tyhjennyksen ja sulatuksen. Tarkista heti aluksi, että jääkaapin poistovesiaukko ei ole tukkeutunut. Jos jääkaapin seiniin on kertynyt jäätä, anna niiden sulaa rauhassa. Raaputtaminen saattaa naarmuttaa jääkaapin seiniä ja pahimmillaan rikkoa jäähdytysjärjestelmän.

Kun jääkaappi on sulanut, irrota hyllyt ja pese ne tiskiharjalla ja pesuaineella. Käytä tyhjän jääkaapin pyyhkimiseen vettä ja astianpesuainetta. Jos jääkaapissa on tunkkainen haju ja kaipaat raikastusta, käytä veden ja etikan seosta. Etikan jättämä haju lähtee pois tuulettamalla.

Muista pyyhkiä myös jääkaapin ulkopuoli. Anna jääkaapin osien ja seinien kuivua kunnolla ennen kuin laitat ne takaisin. Kytke lopuksi virta ja järjestä tavarat takaisin jääkaappiin.

Muista myös imuroida kaapin koneisto takaa kerran vuodessa esimerkiksi joulu- tai kevätsiivouksen yhteydessä. Irrota pistotulppa imuroinnin ajaksi.

Lähteet: martat.fi, siivous.info

Lue myös:

    Uusimmat