Älä sorru turhiin välipaloihin – näillä vinkeillä vältät napostelun

Haluatko karsia turhat herkut ruokavaliostasi? Lue helpot vinkit, joita noudattamalla pysyt erossa houkutuksista.

Jos tuntuu, ettet voi hillitä ruokahaluasi, et taatusti ole yksin. Kannattaa kuitenkin tarkastella omia tapoja ja päivittäisiä rutiineja tarkemmin, jotta saat selville, voisitko muutta suhdettasi ruokaan. Lue vinkit, joiden avulla taltutat ruokahalusi!

Juo enemmän vettä

Nälkä ja jano sekoitetaan usein toisiinsa. Pidä vesipullo täytettynä pitkin päivää ja ota kunnon hörppyjä tasaisin väliajoin. Näin et sorru turhiin välipaloihin vain siksi, että sinulla olikin todellisuudessa jano.

Lähde liikkeelle

Unohda luulot siitä, että liikunta saa ruokahalusi vain kasvamaan. Itse asiassa liikuntahetki vain vähentää haluasi syödä. Pienehkön tutkimuksen mukaan nimittäin tunnin juoksulenkki laukaisi kahta erilaista ruokahalua hillitsevää hormonia.

Älä jätä aamiaista väliin

Säännöllinen aamupala kannattaa ota tavaksi. Jos jätät aamiaisen väliin, koko päiväsi saattaa mennä harakoille, mitä syömisiin tulee. Yritä siis saada aineenvaihduntasi liikkeelle heti aamusta nauttimalla monipuolinen aamupala.

Lisätehoja proteiinista

Proteiini auttaa ylläpitämään energiatasoja ja pysyt valppaana ja energisenä koko päivän. Huolehdi siis, että syöt sitä riittävästi.

Pysähdy teelle

Älä tartu suklaapatukkaan aterian jälkeen, vaan juo kupponen teetä. Jos luulet vielä olevasi nälkäinen, kuuma kupillinen auttaa taltuttamaan nämä tuntemukset ja pitää sinut kylläisenä.

Ole rehellinen itsellesi

Naposteletko aina, kun olet tylsistynyt tai stressaantunut? Kiinnitä asiaan enemmän huomiota. Syötkö aina televisiota katsellessasi? Varaa popcornien sijaan vierellesi hedelmiä tai marjoja. Tai kirjoita ruokapäiväkirjaan kaikki syömisesi ylös, niin havahdut siihen, mitä kaikkea turhaa tuletkaan päivän mittaan syöneeksi.

Syö säännöllisemmin

Ei ole hyvä, jos syöt kerran tai kaksi päivässä. Kun syöt pienempiä aterioita säännöllisin väliajoin, nälkäsi ei ylly niin suureksi, että sortuisit epäterveellisiin valintoihin.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja