Älä menetä hermojasi vahvatahtoisen lapsen kanssa – ominaisuudesta voi olla paljon hyötyä

6:29

Vahvatahtoiset lapset osaavat ajatella itse ja heillä on mielipiteitä. Aikuisina he voivat päätyä varsin todennäköisesti johtotehtäviin.

Yllä olevalta videolta saat vinkkejä uhmaikäisen lapsen kasvattamiseen.

Lähes jokaisen vanhemman unelmamuksu olisi varmasti kärsivällinen ja yhteistyökykyinen eikä kaikesta kieltäytyvä, kaikkia päätöksiäsi kyseenalaistava taapero.

Todellisuus voi kuitenkin olla aivan toinen, mutta vahvatahtoisen lapsen kanssa ei välttämättä kannata tuntea pettymystä tai ärtymystä. Luonteenpiirteestä voi olla pikemminkin hyötyä – nyt ja pidemmällä tähtäimellä.

Simplemost-sivusto listasi vahvatahtoisuuden hyvät puolet.

1. He ajattelevat itse

Vanhemmat toki haluavat, että oma lapsi tottelee. Tottelevaisuus on hyvä asia silloin, kun lapsen täytyy hoitaa velvollisuuksiaan, mutta ei silloin, kun käsketään tekemään negatiivisia asioista ja suostutaan niihin sokeasti. Jos ajattelee kasvattavansa lapsesta vastuullista aikuista, huomaa nopeasti, että jo pienestä pitäen jälkikasvua kannattaa kannustaa tekemään päätöksiä itse. Tällä nuorena opitulla taidolla pääsee aikuisena pitkälle.

2. He ovat intohimoisia

Vahvatahtoiset lapset ovat pääasiassa keskittyneitä ja kiinnostuneita siitä, mitä he tekevät. Heitä pidetään luovina ja fiksuina. Jääräpäisyys ei tosiaankaan ole aina niin huono asia. Lapsen energia kannattaa kuitenkin ohjata oikeanlaisiin aktiviteetteihin, jotta lapsen intohimon voi hyödyntää.

3. He päätyvät johtotehtäviin

Columbian yliopiston psykologi Laura Markhamin mukaan vahvatahtoiset lapset ovat usein vilkkaita ja vallattomia, mutta päätyvät lopulta aikuisina johtajiksi. He eivät anna muiden painostaa itseään, ja miettivät tarkkaan, kehen he luottavat ja kenen kanssa solmivat ihmissuhteita.

Myös tutkimustieto osoittaa, että menestyneet yrittäjät olivat yleensä juuri niitä lapsia, jotka eivät leikkineet pieninä sääntöjen mukaan.

4. Heillä on mielipiteitä

Vahvatahtoisuus ja oma ajattelutaito tuovat mukanaan myös mielipiteitä, ja vaikka jatkuva muksun mielipiteiden kuuntelu ja rajojen rikkominen voi käydä raskaaksi, ominaisuudesta voi olla hyötyä tulevaisuudessa. Tutkimukset osoittavat, että nirsot lapset päätyvät aikuisina todennäköisemmin yrittäjiksi ja hyväpalkkaisiin töihin.

5. He eivät välitä, mitä muut ajattelevat

Useimmat vanhemmat painottavat jäkikasvulleen yhtenä tärkeimmistä opetuksista, että lapset voivat olla omia itsejään eikä heidän tarvitse välittää muiden mielipiteistä. Tässä vahvatahtoiset lapset usein onnistuvatkin aivan erinomaisesti. He pukeutuvat, miten lystäävät, harrastavat, mitä haluavat eivätkä anna periksi kiusaajille.

Lähde: Simplemost​​​​​​​

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja