Älä lue ruokalistaa ravintolassa – nämä ovat Suurin pudottaja -tähden vinkit painonpudotukseen

Jillian Michaels paljasti parhaat laihdutusvinkkinsä.

Suurin pudottaja -ohjelman personal trainerina tunnettu Jillian Michaels paljasti treeni- ja laihdutussalaisuutensa Health-lehdelle.

Michaelsin mukaan on äärimmäisen tärkeää olla sortumatta dieetteihin. Ensin täytyy luopua hiilihydraateista, sitten rasvasta, ja kohta nappaillaankin jo rasvaa sitovia pillereitä. Michaelsin mukaan dieettien aikana laihduttaja joko näännyttää itseään tai luopuu tärkeistä ravintoaineista. Myöhemmin kilot palaavat ja tilanne on entistä pahempi.

Mitä sitten kannattaa tehdä dieettien sijaan? Lue!

Tilaa ruokalistaa katsomatta

Syö kalkkunaa; vähärasvainen proteiini pitää nälkää kauemmin. Michaelsin mukaan kana ja kalakin ovat hyviä vaihtoehtoja. Älä unohda C-vitamiinia.

– C-vitamiini hillitsee kortisolin tuotantoa. Se on hormoni, joka periaatteessa käskee kehosi varastoida rasvaa. Syö greipinsiivuja aamupalalla, Michaels sanoo.

Unohtuivatko eväät? Työpaikan lähistöltä kannattaa kartoittaa ne ravintolat, joista saa terveellistä ruokaa mukaan. Myös ravintolassa on tärkeää tilata viisaasti. Michaelsin mukaan tilaus kannattaa tehdä ruokalistaa katsomatta, sillä jokaisella ravintolalla on käytössään laaja valikoima vihanneksia ja proteiinin lähteitä.

– Jos menet ravintolaan tietäen, mitä haluat, takaan, että onnistut aterian tilaamisessa.

Matkalle kannattaa pakata mukaan esimerkiksi mantelipussi, jotta naposteleminen on helpompaa. Ennen juhliin menoa puolestaan voi syödä täyttävän, terveellisen aterian kotona. Herkkujakin saa kuitenkin syödä: esimerkiksi tummassa suklaassa on antioksidantteja.

– Toimi niin, että 80 prosenttia syömästäsi ruoasta on terveellistä, ja tee lopuista 20 prosentista hauskoja, Michaels neuvoo.

Suurin Pudottaja -tiimi, Jillian oikealla.

Säännöstele herkkujen määrää: osta vain pieni sipsipussi, jottet voi palata täyttämään kulhoasi aina uudelleen. Puhdista kotisi ruokakomerot epäterveellisistä herkuista. Hankkiudu eroon syötävistä, joissa on transrasvaa ja keiniotekoisia makeutusaineita. Asettele terveelliset herkut esille: hedelmät pöydälle kulhoon ja salaatit jääkaapin sille hyllylle, joka on silmiesi tasalla. Terveellisimpien herkkujen tulisi olla kaapissa etualalla. Muista myös juoda!

– Nesteytys vähentää nälän tunnetta ja voi kiihdyttää aineenvaihduntaa. Juo vettä, kunnes virtsasi näyttää sitruunamehulta, Michaels neuvoo.

"Sinulla on valta"

Kuntoillessa kannattaa yhdistellä lajeja ja treenata monipuolisesti niin, että voimaharjoittelun lomassa hengästyttää ja sydän tekee töitä.

– Et säästä pelkästään aikaa, poltat myös enemmän kaloreita, Michaels vinkkaa.

Nouse seisomaan aina, kun se on mahdollista. Seisominen polttaa 1,5 kertaa enemmän kaloreita kuin istuminen.

– Seiso kun olet lääkärissä, kun katsot televisiota, jopa työskennellessäsi tietokoneella. Itse laitoin omani keittiön tiskipöydälle.

On tärkeää saada tarpeeksi unta, sillä unen määrä vaikuttaa kehon hormoneihin, jotka puolestaan vaikuttavat rasvan palamiseen. Michaels tähtää kahdeksan tunnin uniin joka yö. Michaels muistuttaa myös positiivisesta sävystä, jolla oman itsen kanssa tulee keskustella.

– Kun sanot itsellesi, mitä täytyy tehdä tai mitä et saa, menetykseen liittyvä termistö saa sinut kapinoimaan. Jos kerrot itsellesi, ettet aio syödä jotakin, kyse on valinnasta ja sinulla on valta.

AVAlla klo 18.05.

Katso edellinen jakso!


AVA/Maria Aarnio

Lähde:Health

Kuva: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat