Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Älä koskaan kuumenna glögiä kiehuvaksi – tässä syy

Julkaistu 02.12.2013 08:35(Päivitetty 02.12.2013 08:46)

Glögiä ei kannata lämmittää kiehuvan kuumaksi.

Juot sitten alkoholipitoista tai alkoholitonta glögiä, juomaa ei kannata missään nimessä kiehauttaa. Monissa glögipulloissa ja -tölkeissä onkin erikseen maininta siitä, ettei juomaa saa keittää. Vaarallista glögin keittäminen ei suinkaan ole, mutta se voi kuitenkin pilata makunautinnon.

Jos kyseessä on alkoholiton glögi, keittäminen voi heikentää tuotteen makua. Kiehuvaksi lämmitetystä glögistä haihtuu makua antavia aromeja.

Sama sääntö pätee alkoholipitoiseen glögiin. Maun heikkenemisen lisäksi juoman keittäminen haihduttaa siitä myös alkoholia. Alkoholi alkaa haihtua juomassa jo alle 80 celsiusasteessa. Glögi on tarkoitus nauttia kuumana, mutta ei missään nimessä kiehuvan kuumana. Glögi kannattaa kuumentaa aina noin +70-asteiseksi.

Älä kuumenna vedenkeittimessä tai alumiinikattilassa

Myös glögin lämmitysastialla on väliä. Glögin vääränlainen lämmitystapa voi aiheuttaa ikäviä oireita ja jopa myrkytyksen. Lue lisää: Vaarallinen moka – ethän koskaan valmista glögiä näin?

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Muista tämä, jos terästät glögiä alkoholilla!Älä ikinä valmista glögiä näin – vaarallinen moka voi aiheuttaa jopa myrkytyksenÄlä koskaan tee näin glögille – rahasi voivat mennä minuuteissa hukkaanOnko väliä, lämmittääkö glögin mikrossa vai kattilassa? Asiantuntija antaa vastaukset joulun kiperimpiin glögikysymyksiinÄlä koskaan tee näin alkoholipitoiselle glögille – vain viisi minuuttia ja rahasi ovat menneet hukkaanSuomalaisten yleinen glögimoka: Älä koskaan valmista juomaa näin!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:45
    Ruoka

    Ainakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaa

  • 15:01
    Talvi-ihon hoito

    Tämä iho-oire kertoo, ettei kyse ole vain ihon kuivumisesta – "Kunnon tulehdusreaktio käynnissä"

  • 13:29
    Brasilia

    Moottoripyöräilijä liukui auton alle – miten tästä voi selvitä hengissä?

  • 11:25
    Punkit

    Vaarallinen punkkitauti vie yhä useamman sairaalahoitoon – tee heti näin!

  • 09:07
    Lääkkeet

    Päiväkodin aloitusiällä yhteys antibioottikuurien määrään – "Pitää käyttää vain oikeaan tarpeeseen"