Mainos

Älä koskaan jätä huomioimatta tätä merkkiä kynnessäsi – voi olla merkki vakavasta sairaudesta

Jos kynteesi on ilmestynyt musta viiva, etkä muista lyöneesi sitä mihinkään, kannattaa asia käydä tarkistuttamassa lääkärillä. 

Tämä tarina on hyvä muistutus siitä, miksi kynnen muutokset kannattaa ottaa tosissaan. Brittiläinen kynsiteknikko Jean Skinner julkaisi Facebookissa varoituksen, jossa hän kertoo eräälle asiakkaalleen sattuneesta ikävästä tapauksesta. Skinner kertoo asiakkaan tulleen hänen luokseen ja pyytäneen kynsiinsä tummaa lakkaa, joka peittäisi kynnen alle ilmestyneen mustan viivan.

Vuosien ajan kynnen viiva oli tulkittu muissa kynsisalongeissa verenpurkaumaksi, kalsiumin puutteeksi tai vain syntymämerkiksi. Onneksi nainen tuli Skinnerin vastaanotolle, sillä merkin nähtyään nainen tiesi välittömästi, ettei kaikki ollut kunnossa – ja hän oli oikeassa.

– Tämä on melanooma! En halunnut pelotella häntä, mutta kehotin häntä hakeutumaan lääkäriin välittömästi! Hän soitti minulle tänään ja kertoi, että kyllä, se oli todella aggressiivinen melonooma, joka oli levinnyt hänen imusolmukkeisiinsa. Hänen ennusteensa ei ole hyvä, Skinner kertoo päivityksessään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kynnenalainen melanooma aiheuttaa kynsiin samankaltaisia värimuutoksia kuin tavalliset kynnenalaiset verenpurkaukset, ja tästä syystä hoitoon hakeutuminen voi monen sairastuneen kohdalla viivästyä. Mitä kauemmin diagnoosin saaminen vie, sitä suuremmalla todennäköisyydellä syöpä on ehtinyt levitä muualle kehoon. 

Jos siis huomaat kyntesi alle ilmestyneen mustan viivan, joka ei näytä kasvavan, kannattaa asia käydä tutkituttamassa. Mitä aikaisemmin kynnenalainen melanooma havaitaan, sitä parempi ennuste henkilölle voidaan antaa. 

***

9:00
 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.