Älä kiellä itseltäsi kaikkia herkkuja – näin painonpudotus onnistuu

Kaikki herkut kieltävä laihdutuskuuri ei toimi pitkään. Lue, miten voit karistaa kiloja kieltäytymättä kaikista herkuista.

Kieltäytyminen kaikista lempiherkuista on yksi syy siihen, miksei laihdutuskuuri välttämättä tuo toivottua lopputulosta. Jos pizza, jäätelö, ranskalaiset, suklaa ja kuppikakut ovat kaikki kiellettyjä, sorrut väkisinkin herkuttelemaan, kun mieliteot iskevät voimakkaina. Kokeile näitä vinkkejä ja painonpudotusurakkasi tuo todennäköisemmin kaivattua tulosta – ilman tunnetta siitä, että kaikki herkullinen on kiellettyä!

Etsi terveellisiä vaihtoehtoja: Jos pastakulhollinen on suurinta herkkuasi, yritä tehdä lempiannoksestasi hitusen terveellisempi. Korvaa valkoinen versio täysjyvätuotteilla ja lisää joukkoon runsaasti vihanneksia. Kun etsit terveellisempiä, mutta yhtä maistuvia vaihtoehtoja lempiruoillesi, ei ajatuksesi pyöri koko ajan kiellettyjen herkkujen ympärillä ja vyötärönmittasikaan ei kasva.

Älä kiellä itseltäsi kokonaisia ravintoaineryhmiä: Laihdutuskuurisi ei toimi, jos kiellät itseltäsi kaikki hiilihydraatit tai kaikki maitotuotteet. Painon pudottamisessa on kyse elämäntapojen muutoksesta etkä voi loputtomiin pitää yllä ruokavaliota, joka kieltää jonkun ravintoaineryhmän kokonaan. Älä siis kiellä, vaan rajoita. Kieltäydy esimerkiksi jalostetuista hiilihydraateista, mutta syö täysjyvätuotteita ja hedelmiä. Tai syö vähärasvaisia maitotuotteita täysrasvaisten sijaan. Pystyt pitäytymään ruokavaliossasi, kun saat maistella vähän jokaisesta ravintoaineryhmästä etkä kiellä niitä itseltäsi kokonaan.

Suunnittele: On helppoa tuntea, että jää paitsi jostain, jos on todella nälkäinen. Yritä siis olla askeleen edellä nälkääsi ja suunnittele ateriasi ja välipalasi. Syö jotain terveellistä 2–3 tunnin välein, niin pystyt suhtautumaan järkevämmin työpaikalle ilmestyneisiin herkkuihin kuin silloin, jos olisit todella nälkäinen.

Salli itsellesi jokin herkku päivittäin: Mieliteot ovat luonnollisia. Kun annat itsellesi luvan herkutella välillä, mieliteot eivät kuitenkaan iske niin voimakkaina. Päätä, että voit syödä joka päivä jonkin sellaisen pienen herkun, jota sinun kovasti tekee mieli, olipa se sitten pala tummaa suklaata tai kourallinen perunalastuja.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat