Älä kävele onnesi ohi – löydät sen sisältäsi!

Onni ei tule ovellesi koputtamaan: sinun tulee ottaa ohjat omiin käsiisi ja saavuttaa onnellisuus itse. Ja yleensä onni asuukin sinun sisälläsi – sinun asenteessasi. Lue vinkit, miten voit päästä askeleen lähemmäs onnea.

Me kaikki olemme joskus saattaneet manata huonoa onneamme ja pohtia "miksi aina minä?". Jokainen meistä on kokenut jossakin vaiheessa elämää menettämisen, sydänsuruja, kipuja, pelkotiloja ja epävarmuutta. Tärkeintä onkin oppia olemaan positiivinen, kiitollinen ja ajattelemaan, ettei onni ole kääntänyt sinulle selkäänsä.

Opettele joka päivä sanomaan itsellesi olevasi onnekas. Jos muutat pessimististä ajattelutapaasi, alat nähdä asiat ympärilläsi uudessa valossa: aina on toivoa. Aloita vaikka näistä viidestä vinkistä:

1. Ole aina valmiina.

Mahdollisuuksia on jokaisen nurkan takana, ja sinun tulee olla valmis tarttumaan niihin (ja joskus juoksemaan pikkuisen perässä). Samat mahdollisuudet ovat kaikkien saavutettavissa, mutta onnekkaat sielut näkevät mahdollisuudet herkemmin ja uskaltavat myös tavoitella niitä.

Ole avoin muita ihmisiä kohtaan ja uskalla ottaa riskejä. Sanonta "oikeassa paikassa oikeaan aikaan" ei pidä paikkansa: aseta itsellesi tavoitteeksi toimia aina "oikeassa mielentilassa".

2. Elä aktiivista elämää.

Onni ei astele luoksesi, jos jäät neljän seinän sisälle tapittamaan televisiota tai juokset juoksumatolla korvalaput korvissasi. Television katselussa tai musiikinkuuntelussa ei ole mitään pahaa, mutta ne eivät saa sulkea silmiäsi tai korviasi muulta maailmalta tai ihmisiltä.

Astu siis ulos omista tutuista ja turvallisista ympyröistäsi ja osallistu erilaisiin juhliin ja sosiaalisiin tapahtumiin, ja puhu ihmisille: niin tutuille kuin tuntemattomillekin. Ole ystävällinen, lämminhenkinen ja aito. Kokeile rohkeasti uusia asioita: älä jämähdä rutiineihisi.

3. Rakenna rakentava ystäväpiiri.

Pidä kontaktia positiivisiin, hyvätahtoisiin ihmisiin sekä niihin, joita ihailet. Ole hyvä ystävä läheisillesi, mutta älä kuitenkaan käännä selkääsi uusille tuttavuuksille, vaikka sinulla olisi jo "tarpeeksi" hyviä ystäviä.

Muista, ettei sinun tarvitse sietää ihmisiä ympärilläsi, jotka aiheuttavat sinulle ainoastaan mielipahaa tai stressiä – ei edes silloin, jos he ovat ystäviäsi. Älä tuhlaa heihin aikaa ja energiaa, jos koet että he vievät enemmän voimiasi, kuin antaisivat sinulle tukea ja arvostusta. Tällaisten ihmisten kanssa kanssakäyminen on vain ajanhukkaa: älä anna heidän vetää sinua mukanaan pohjamutiin, vaan toivota heille kaikkea hyvää ja kävele pois. Sinä olet elämäsi tärkein ihminen ja ansaitset ympärillesi ihmisiä, jotka todella arvostavat sinua.

4. Tee hyviä tekoja.

Jos et usko karmanlakiin, et myöskään varmaan usko onneen, koska ne kaksi tuntuvat yleensä kulkevan käsi kädessä. "Tee muille niin kuin haluisit myös itsellesi tehtävän" on hyvä ohjenuora elämälle. Usko siihen, että tehdessäsi hyvää muille, saat siitä myös osasi – enemmin tai myöhemmin. Lahjoita rahaa hyväntekeväisyyteen, aikaasi ja henkistä läsnäoloasi. Opettele olemaan ystävällinen, kiitollinen ja nöyrä. Tämä saattaa kuulostaa siirappiselta, mutta se on totta: mitä enemmän annat, sitä enemmän vastaanotat elämältä. Toivo kaikille ihmiselle hyvää; jopa niille, jotka ovat sinua joskus loukanneet tai satuttaneet.

5. Älä kuuntele ilkeitä sanoja.

Mitä onnellisempi olet, sitä sutjakkaammin elämä tuntuu luistavan. Onnellisuus tai hyvä onni tuntuvat kuitenkin keräävän ympärilleen katkeria tai katalia ihmissieluja, jotka eivät kestä toisen onnea. "Se kenel onni on, se onnen kätkeköön" -sanonta pitäisi kuitenkin haudata: älä pelkää näyttää muille olevasi onnellinen tai tyytyväinen elämääsi, mutta älä kuitenkaan pröystäile. Älä anna ilkeiden sanojen satuttaa sinua, vaikka ihmiset yrittäisivät kuinka saada sinut tuntemaan olosi huonoksi tai epäonnistuneeksi. Ole rohkea, äläkä anna huomiotasi suunsoittajille. Sinä olet onnentunteesi ansainnut.

Lue myös:

    Uusimmat