Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Älä jätä leipomuksia viime tinkaan – näin helpotat jouluvalmistelujasi

Myllyn Paras
Julkaistu 28.11.2013 16:57

Kaikkien jouluruokien ja -leivonnaisten tekoa ei kannata jättää aatonaattoon, vaan stressiä välttääkseen voi joitain osia joulun menusta valmistella hiljalleen.

Yksi eniten joulumieltä tuovista leipomuksista on piparkakkutalo, jonka voi leipoa hyvissä ajoin tuomaan kotiin jouluista tunnelmaa. Samoin tavalliset piparkakut voi leipoa jo pitkälti ennen joulua, sillä ne säilyvät mainiosti huoneenlämmössä. Myös makeat ja suolaiset piirakat voi tehdä pakkaseen ajoissa.

Joitain laatikoita voi valmistella jo etukäteen. Esimerkiksi porkkana- ja lanttulaatikot voi tehdä valmiiksi, laittaa raakana pakkaseen ja paistaa vasta aattona.

Jos joulupöytää koristamaan aikoo leipoa kuivakakun, voi senkin tehdä jo joulua edeltävällä viikolla. Parhaiten kuivakakku säilyy viileässä, ei kuitenkaan jääkaapissa.

Viime hetkille kannattaa jättää leivonnaiset, joiden maku on tuoreena parhaimmillaan. Esimerkiksi joulutortut kannattaa paistaa juuri ennen syömistä, sillä ne ovat parhaimmillaan vasta paistettuina.

Myös joulupullia, -leipiä ja -limppuja kannattaa paistaa vasta juuri ennen syömistä. Ne voi kuitenkin myös leipoa hyvissä ajoin ja laittaa pakastimeen odottamaan aattoa.

Voit leipoa...

... hyvissä ajoin ennakkoon: Piparit, piparkakkutalo sekä pakastimeen suolaiset ja makeat piirakat, kuivakakut ja laatikot

... useita päiviä ennen aattoa: Kuivakakut

... mieluusti vasta aattona: Joulutortut, joulupulla, joululeivät


Kokeile näitä jouluisia reseptejä:

MUISTA MYÖS:


(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Säästä aikaa ja hermoja jouluruokahässäkässä: "On hyvä pitää mielessä sallittu oikaisu"Pakko testata! Susanna leipoi joulutortut tavalla, jota moni ei ole tullut edes ajatelleeksi: "Näistä tuli uudet suosikkimme"Näin teet trendikkään joulun – pöytä koreaksi suussa sulavilla herkuillaJäikö joulusta piparia yli? Näin hyödynnät ne!Joululaatikoita jopa 50 prosentin alennuksella – poimi nerokas säästövinkkiVältä jouluruuhkat ruokakaupassa – nämä tuotteet kannattaa ostaa jo nyt!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:50
    Virukset

    Ethän sorru tähän herpeksen hoitoniksiin? "Heikentää tilannetta entisestään"

  • 17:24
    Ruoka

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • 14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja

  • 12:41
    Autot

    Renkaidenvaihto käsillä – vältä tyypilliset virheet!

  • 12:28
    Terveys ja hyvinvointi

    FT: EU pohtii suurta muutosta, joka käytännössä kieltäisi käsidesin