Älä hylkää terveellistä ruokavaliota – 5 keinoa herkuttelusta palautumiseen

Yhden herkuttelukerran vuoksi ei ole syytä heittää hanskoja tiskiin ruokavalionsa suhteen. Lue vinkit, joiden avulla pääset taas kiinni terveellisiin tapoihin.

Muuttuiko terveelliseksi päivälliseksi kaavailtu salaattiannos herkutteluksi pikaruoalla ja makeisilla? Älä hylkää terveellistä ruokavaliotasi yhden pieleen menneen aterian vuoksi, vaan ota tilanne takaisin haltuusi.

On tärkeää muistaa, etteivät pari huonoa päivää pilaa koko ruokavaliotasi. Pidä kokonaiskuva mielessäsi: jos ajattelet syöväsi 90 prosenttia ajastasi terveellisesti ja sallit itsellesi 10 prosentin herkuttelun, huomaat, että vuoden 365:sta päivästä saat luvan kanssa unohtaa tiukan kurin jopa 36,5 päivänä vuodessa. Yksi herkuttelukerta ei siis tee tyhjäksi muuten terveellisiä tapojasi.

Jos päivällinen muuttui mässäilyksi, aloita kuitenkin heti seuraavana päivänä korjaavat toimenpiteet:

1. Syö aamiaista: Kun yhdistät aamupalalla kuituja ja proteiinia, pysyt kylläisenä pitkään ja aineenvaihduntasi pääsee hyvin käyntiin.

2. Juo vettä: Nestehukka saattaa oireiltaan muistuttaa nälkää, joten juo ensisijaisesti tarpeeksi vettä pitääksesi olon kylläisen tuntuisena.

3. Paljon kuitua: Ravintokuitu ei sisällä lainkaan kilokaloreita, mutta se auttaa silti pitämään olon kylläisenä. Herkullisiin, runsaskuituisiin ruokiin lukeutuvat muun muassa vadelmat, päärynät, omenat, pavut, artisokka, parsakaali ja pinaatti.

4. Nappaa välipala: Syö täyttävä välipala alkuiltapäivästä, jotta sinulla ei kotiin päästyäsi olisi kiljuva nälkä. Kokeile vaikkapa täysjyvävoileipäkeksejä ja rasvatonta juustoa tai kreikkalaista jogurttia marjojen kera.

5. Syö illalla kevyesti: Tee päivällisaikaan kevyt ja ravintorikas ateria, joka koostuu kuidusta ja vähärasvaisesta proteiinista. Kokeile vaikkapa kalaa ja runsaskuituisia vihanneksia, kuten pinaattia tai parsakaalia.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Prevention

Lue myös:

    Uusimmat