Älä haksahda näihin! Äidit paljastavat, mikä on turhin vauvantarvike

Selvitimme toimituksemme äideiltä, mitkä hienot vauvantarvikkeet jäivät tyystin käyttämättä. 

Daily Mailin mukaan vanhemmat käyttävät vauvaansa 1900 euroa vuodessa. Mihin rahat kuluvat? Nyt tätäkin on tutkittu: kuluttajatutkimuksen aiheesta teki Which? -niminen yhtiö, jonka kyselyssä vinkkinsä antoi 2000 henkilöä. 

Hyödyttömimmät hankinnat vauvalle

 1. Oviaukkoon ripustettava hyppykeinu
 2. Erillinen astia vauvan pesemiseen
 3. Käsikäyttöinen rintapumppu
 4. Mobile vauvan sängyn yläpuolelle
 5. Vaahtomuovista valmistettu sitterituoli
 6. Erillinen vaippateline
 7. Erityisesti kapalointia varten valmistettu kapalointiliina
 8. Vauvanvaljaat
 9. Erillinen vaipparoskis
 10. Vauvankantoliina tai -valjaat

Päätimme kysyä myös toimituksemme äideiltä, mitkä hienot ja hyödyllisiksi mainostetut vauvantarvikkeet jäävät todellisuudessa tyystin käyttämättä. Poimi vinkit!

Toimituksen vinkit: Älä hanki näitä!

Vauvankantopussi

Äidin kommentti: En koskaan käyttänyt vauvankantopussia. En ikinä saanut vauvaa järkevästi kantopussiin. Vauva retkotti siellä oudosti, ja kaikilla oli epämukavaa. Emme myöskään käyttäneet ikinä itkuhälytintä, mutta se nyt varmaan monilla on ihan oikeassa käytössä.

Matkasyöttötuoli

Äidin kommentti: Matkasyöttötuoli on periaatteessa ihan näppärä, muttei ikinä mukana silloin, kun sitä tarvitsisi. Pienempi vauva ei pysy siinä, kun ei ole mitään tukea, ja isompi ei pysy siinä, koska isommat lapset eivät ylipäätään pysy paikallaan!

Tutti

Äidin kommentti: Emme käyttäneet tutteja ja tuttipulloja, koska lapsemme eivät suostuneet syömään niitä ollenkaan.

Vauvan paidat

Äidin kommentti: Sellaiset paidat, jotka eivät ole body-mallisia, ovat koko ajan korvissa. Ei niitä voi käyttää.

Kantoliina

Äidin kommentti: Hävettää tunnustaa, mutta kallis ja hieno kantoliina jäi käyttämättä. Kuvittelin olevani sellainen boheemi hippiäiti, joka kuljeskelee sulokkaasti kädet vapaana vauveli kauniisti kietaistussa liinassa mukana kulkien. Toimii ehkä tropiikissa, ei Suomessa. Kantoliinaa (jonka pujottelu muutenkin oli yllättävän monimutkaista) tuli käytettyä vain pari kertaa omalla pihalla, mutta kaupungille lähtiessä siitä ei tullut mitään. Tarvitsin mukaan vaippoja, alustoja, vaihtovaatteita ja niin edelleen, ja näiden mukana raahaaminen käsilaukun ja itse vauvan lisäksi olisi käynyt urheilusta. Niinpä alistuin käyttämään vaunuja, joissa kaikki kulki kätevästi mukaan.

Rintakumi

Äidin kommentti: Tämän piti helpottaa imettämistä. Ei toiminut. Kenellä on sellaiset jättinännit, jotka tähän sopivat? Kipu meni niin pahaksi, että päädyin lopulta suosiolla pulloon. Paras päätös sekä minulle että vauvalle.

Vaunulelut – ja monet vauvalelut ylipäänsä

Äidin kommentti: Ei vauvaa kiinnosta! Näistä asusteista on iloa enemmänkin vanhemmille. Vauva itse ei tajua, että sen kuuluisi leikkiä värikkäillä pehmohahmoilla – sitä kiinnostaa kaikki uusi ja erikoinen, kuten vaikka avaimenperä, kännykkä, muovikauha, mainoslehti…

 

Osittainen lähde: Dailymail.co.uk

Lue myös:

  Uusimmat