Älä aja metrotunneliin! Tässä ovat maailman oudoimmat liikennesäännöt

Montako kulkusta pitää olla reessä moottoritiellä? Entä millaisissa olosuhteissa autossa rakastelu on sallittua? Maailmalla on kehitetty liikennesääntöjä mitä hulluimmille asioille.

Älä tuki tietä

Valitatko usein pysäköinnin hankaluudesta? Perspektiiviä voi hakea Montrealista, jossa homma ei välttämättä onnistu edes kotona: vaahteranlehtimaan liikennesäännöt kieltävät auton pysäköimisen omalle pihatielle. Jaa miksi? Se saattaa tukkia (oman) kulkuväylän.

Tarkista ja tarkista uudelleen

Tanskassa pitää varata liikkeellelähtöön aikaa. Valojen, jarrujen, ohjauspyörän ja jopa töötin toiminta täytyy tarkistaa joka kerta, kun autoon istutaan. Laki velvoittaa myös huolehtimaan, ettei auton alla ole nukkuvia lapsia.

Vältä tyhjäkäyntiä

Autojen pakokaasut käryttävät ja sumentavat monien kiinalaisten miljoonakaupunkien ilman. Pekingissä asiaan suhtaudutaan niin vakavasti, että tyhjäkäynnin rajoittaminen on viety äärimmäisyyksiin: suojatien eteen pysähtyminen johtaa sakkorangaistukseen ja varoitukseen.

Muista kulkuset

Onko suunnitelmissasi lähteä ajelemaan reellä Ontarion moottoriteille? Varmista, että rekeen on kiinnitetty vähintään kaksi kulkusta – muuten saat sakot. Laissa myös mainitaan erikseen, että metrotunneliin ei saa ajaa moottoriajoneuvolla.

Jätä homma ammattilaisille

Olet ehkä tottunut tankkaamaan itse autosi, mutta älä erehdy toimimaan niin ajattelemattomasti New Jerseyssa, Yhdysvalloissa. Siellä omatoiminen bensan tankkaus on laitonta. Vuodelta 1949 peräisin olevan lain mukaan vain huoltoaseman työntekijät voivat hoitaa tämän vaarallisen tehtävän.

Älä irstaile

Detroitissa, maailman autoteollisuuden pääkaupungissa, rakastetaan moottoreita. Älä kuitenkaan rakasta liikaa – paikallisten lakien mukaan autossa ei saa rakastella, ellei se tapahdu omalla tontilla pysäköitynä.

Jätä villieläimet rauhaan

Onko sinulla herkkä liipaisinsormi? Malta odottaa metsään asti: Kaliforniassa on katsottu tarpeelliseksi kehittää laki, joka kieltää riistan ampumisen liikkuvasta ajoneuvosta.

Pidä ärräpäät kurissa

Kiroileminen on ruma tapa, mutta Marylandissa se on myös laitonta. Omassa autossa sadattelusta voi saada sakkoja tai jopa 90 päivän vankilatuomion – hyvä syy pitää suu supussa ruuhkassa.

Jos et usko, et aja

Saudi-Arabian Mekan lähellä on kaksi moottoritietä: yksi kaupungin läpi kulkeville muslimeille ja yksi sen kiertävä ei-muslimeille. Kiertotietä tulee käyttää sakkorangaistuksen uhalla, jos seurueessa on yksikin "uskonnoton".

Jynssää kiiltäväksi

Milloin olet viimeksi pessyt autosi? Perusteellinen puhdistus lienee tarpeen ennen Minnesotan Minnetonkaan menoa, sillä siellä auton siistinäpito on kirjattu lakiin. Kulkuneuvon renkaiden pitää olla" puhtaat mudasta, liasta, tahmaisista aineista ja roskista", tai kuskille voi rapsahtaa 2 000 dollarin sakkotuomio.

Kuvat: Colourbox.com

Lähde: www.wheels.ca/

Piia Simola/Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja