Mainos

Al-Sadrin joukot alkoivat luovuttaa aseitaan

Kapinallisen shiiajohtajan joukoilla on viisi päivää aikaa luovuttaa aseensa Irakin poliisille.

Shiiajohtaja Moqtada al-Sadrin johtamat kapinalliset ovat alkaneet luovuttaa aseitaan Bagdadissa Sadrin kaupunginosassa. Viikonloppuna solmitun sopimuksen mukaisesti kapinallisilla on viisi päivää aikaa luopua aseistaan. Aseiden keräämispaikoiksi on valittu kolme poliisiasemaa.

Irakilaispoliisit kertoivat Habibyan asemalla, että aseita on alkanut tulla mutta vielä hyvin vähän. Toiselle asemalle ei ollut vielä päivällä luovutettu yhtään asetta. Uutistoimisto Reutersin mukaan kapinalliset olivat kertoneet odottavansa edelleen johtajaltaan määräystä aseidenluovutuksesta.

Kapinallisten ja amerikkalaisjoukkojen väliset taistelut ovat tuhonneet jo ennestään köyhän Sadrin kaupunginosan pahoin. Irakin hallitus on nyt luvannut 500 miljoonaa dollaria kaupunginosan jälleenrakennukseen.

Väkivaltaisuudet ovat kuitenkin jatkuneet edelleen Irakissa. Kaksi amerikkalaissotilasta kuoli raketti-iskussa Bagdadin eteläpuolella. Mosulissa Pohjois-Irakissa puolestaan räjähti pommi, joka on aiheuttanut useita uhreja. Kyseessä oli itsemurhaisku.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.