Mainos

AL: Omakotitalon ostajalle erikoinen yllätys – edellinen omistaja oli kätkenyt maahan kymmeniä kuorma-autollisia jätettä

Pirkkalassa omakotitalon tontilta löytyneestä rakennusjätteestä on kehkeytynyt pitkä riita. Tapauksesta kertoo Aamulehti.

Lehden mukaan Pirkkalan kunnan ympäristönsuojelulle tehtiin vuonna 2015 ilmoitus. Kunnan alueelta tontin ostanut mies kertoi tuolloin, että tontille oli haudattu rakennusten purkujätettä, esimerkiksi betonia rautoineen.

Pirkkalan ympäristönsuojelupäällikkö kertoo Aamulehdelle, että jätettä on haudattu maahan kymmeniä kuorma-autolastillisia, ilmeisesti 2000-luvun alkupuolella. Kunnalle asiasta ei oltu ilmoitettu, vaikka jätteen hautaaminen maahan on pääsääntöisesti kielletty.

Aamulehden mukaan tontin edellinen omistaja määrättiin poistamaan jätteet maaperästä. Töiden edetessä syntyi kuitenkin epäily, että jätettä olisi myös tontilla sijaitsevan autotallin alla.

Aamulehti kertoo, että vuoden 2016 alussa tontin entinen omistaja velvoitettiin selvityttämään asia. Kehotusta ei kuitenkaan noudatettu ja talokauppa purkaantui kesällä, minkä myötä myös vaatimukset raukesivat.

Asiaa ei ole kuitenkaan käsitelty vielä loppuun, sillä Pirkkalan kunta aikoo vaatia tontin omistajalta selvitystä jätetäytön laajuudesta. Mikäli rakennusjätettä on myös autotallirakennuksen alla, rakennus voidaan määrätä purettavaksi.

Aamulehden mukaan asiasta on vaadittu jälleen ulkopuolista selvitystä kesäkuun loppuun mennessä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.