AL: Lähes sata rippikoululaista koronakaranteenissa Kangasalla

Näin sujuu Kangasalan koulun etäviikko – 500 nuoren koulu suljettiin koronavirustartunnan vuoksi 4:33
500 nuoren koulu suljettiin koronavirustartunnan vuoksi Kangasalla. Näin sujuu koulun etäviikko.

Kangasalla lähes sata rippikoululaista on joutunut karanteeniin koronaviruksen vuoksi, kertoo Aamulehti.

Maanantaina Kangasalla sijaitseva Pitkäjärven yläkoulun opetus keskeytettiin viikoksi ja 500 oppilasta opiskelee etänä, koska yhdellä koulun henkilökunnasta todettiin korona.

Nyt karanteenitoimet Kangasalla ovat laajentuneet. Aamulehden mukaan Kangasalan johtava pappi Seppo Jarva sai tiistaina soiton Tampereen yliopistollisesta sairaalasta, että seurakunnan rippikoulukokoontumisen osallistujat on tavoitettava koronaepäilyn vuoksi.

Viime lauantaina tapahtuneeseen kokoontumiseen osallistui lähes sata ihmistä, joiden joukossa oli sekä rippikoululaisia, isosia, pappi että nuorisotyön ohjaaja. Heidät kaikki on Aamulehden mukaan asetettu karanteeniin.

– Taysista vain soitettiin ja sanottiin, että heihin kaikkiin otetaan yhteyttä. Olemme välittäneet nuorten ja heidän vanhempiensa yhteystiedot terveydenhuoltoon, Jarva kertoo lehdelle.

Pirkanmaalla ainakin viisi todettua tartuntaa

Suomessa on keskiviikkoaamuun mennessä kerrottu neljästäkymmenestä todetusta koronavirustartunnasta.

Suurin osa niistä, 21, on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Seuraavaksi eniten tartuntoja on Pirkanmaalla, jossa tartuntoja on todettu viisi.

Lisää tartuntoja uskotaan tulevan ilmi ja uusista tartuntatapauksista ilmoitetaan jälleen keskiviikkona.


 

Lue myös:

    Uusimmat