AL: 50 ihmistä lähetettiin töistä kotiin koronavirusepäilyn vuoksi Espoossa – kokonainen kerros tyhjennettiin

5:29
VTT lähetti kotiin 50 työntekijäänsä – vierailimme paikan päällä.

Teknologian tutkimuskeskus VTT tyhjensi keskiviikkona kokonaisen kerroksen Espoon Otaniemen työtiloista koronavirusepäilyn vuoksi, kertoo Aamulehti.

Lehden mukaan kaksi VTT:n työntekijää oli ollut Italiassa projektikokouksessa. Kokoukseen oli osallistunut yhteensä 20 henkilöä, joista viisi oli suomalaisia.

VTT:n liiketoiminta-alueen johtaja Erja Turunen kertoo lehdelle, että keskiviikkoaamuna yksi kokouksessa olleista suomalaisista oli saanut voimakkaita influenssankaltaisia oireita. Vaikka matkalla mukana olleet VTT:n työntekijät olivatkin oireettomia, niin VTT päätyi varotoimenpiteenä lähettämään sekä heidät että kaikki muut kerroksen työntekijät kotiin mahdollisen altistumisen vuoksi. Mahdollinen altistuminen koskee arviolta viittäkymmentä ihmistä.

– He (matkalla olleet kaksi VTT:n työntekijää) ovat oireettomia, mutta heidät on lähetetty lääkärin kautta kotiin etätöihin. Sen lisäksi olemme sulkeneet tilan, jossa he olivat. Sinne on huomenaamulla tulossa tilan puhdistus ja desinfiointi. Olemme halunneet toimia tilanteessa etupainotteisesti, Turunen kertoo lehdelle.

Suomessa jo useita koronaepäilyjä

Tänään selviää, onko Etelä-Savon koronaepäily aiheellinen. Etelä-Savon koronaepäilyn laboratoriotulosten julkistamisen tarkkaa kellonaikaa ei ole tiedossa.

Keskiviikkona kerrottiin, että Keski-Suomen keskussairaalassa Jyväskylässä oli tutkittavana yhden ihmisen mahdollinen koronavirustartunta, joka osoittautui illalla aiheettomaksi.

Ylä-Savossa on niin ikään yksi koronaepäily, mutta sen tuloksia saadaan myöhemmin viikolla. Suomalaisnainen on kotikaranteenissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n mukaan Suomessa on tähän mennessä tutkittu noin 30:n näytteenottokriteerit täyttävän potilaan näytteet.

Suomessa on varmistettu yksi koronaviruksen aiheuttama tautitapaus Lapissa ja yksi Husissa. Jälkimmäisessä tapauksessa kyse on suomalaisnaisen tartunnasta, jonka hän oli saanut Milanosta Pohjois-Italiasta. Potilas on osastohoidossa Husissa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja