Akuuttihoidosta irtisanoutunut kymmeniä – yöpäivystys joudutaan sulkemaan kesäksi Valkeakoskella: Hoitaja avaa MTV:lle tilanteen armottomuutta

Kunta-ala ei päässyt sopuun erillissopimuksesta ilman hoitajajärjestöjä 2:03
Suomessa varaudutaan hoitajapulan takia vaikeaan kesään.

Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin akuttihoidosta on irtisanoutunut noin 30 henkilöä. Valkeakosken yöpäivystys joudutaan sulkemaan juhannuksesta elokuun loppuun.

Taysin HR- johtaja Raija Ruoranen kertoo, että akuuttihoidon alueelta, eli päivystyksestä sekä pieni määrä teho-osaston hoitajista on irtisanoutunut kevät-talven aikana. Irtisanoutumisia on yhteensä noin 30.

– Irtisanoutuneiden tilalle on rekrytoitu uusia, joten kyseessä ei ole pysyvä työntekijämäärän lasku.

Ruoranen kertoo, että kesäsijaisten saatavuuden vuoksi Tays Valkeakosken yöpäivystys suljetaan juhannuksesta elokuun 21. päivään asti.

Henkilökunta kuormittunutta

– Määrät on monen asian summa. Taustalla on klassisia syitä, eläköitymistä, jotkut haluavat päivätyöhön ja joillain on henkilökohtaisia syitä. Tunnistetaan myös, että henkilökunta on kuormittunut. Potilasmäärät ovat suuria ja jatkohoitoon pääseminen on erityisen vaikeaa. Tähän on yritetty löytää ratkaisua, mutta tähän mennessä sitä ei ole vielä löytynyt.

Ruoranen kertoo myös kevään työtaistelujen vaikuttaneen asiaan.

Irtisanoutumisista uutisoi ensimmäisenä Tehy-lehti.

Potilaita "ylivuoto-osastoilla"

Taysissä työskentelevä hoitaja kommentoi myös asiaa MTV:lle.

– Käsitykseni mukaan ongelma on ollut jo pitkään. Pitkään on hoidettu potilaita ”ylivuoto-osastoilla”, joilla ei välttämättä ole parasta osaamista kyseisen potilaan kohdalla. Hyvin rasittava työ, poissaoloja ei saada paikattua, jolloin muut hoitajat hoitavat silti saman määrän potilaita. Alan vetovoima nyt aika huono, palkat jäljessä, osaavia sijaisia ei saada ja potilasmäärät ei pienene.

Korjattu, tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Tehy-lehti, ei Iltalehti.

Korjattu, Kyseessä ei ole joukkoirtisanoutuminen.


Lue myös:

    Uusimmat