Aku Louhimies suorassa uutislähetyksessä: "Keskitytään tähän, mikä on nyt"

Jussi-gaalassa yleisön äänestämän parhaan elokuvan palkinnon noutanut ohjaaja Aku Louhimies nähtiin suorassa haastattelussa MTV3:n Kymmenen uutisissa.

Suomen elokuva-alan parhaimmisto palkittiin vuotuisessa Jussi-gaalassa Helsingin Kaapelitehtaalla perjantaina 23. maaliskuuta. Yksi illan seuratuimmista oli Tuntematon sotilas -elokuvan ohjannut Aku Louhimies

Louhimiehen ohjaama elokuva palkittiin yleisö-Jussilla. Otsikoihin ohjausmetodeistaan noussut ohjaaja kävi noutamassa palkinnon ja piti tunteikkaan kiitospuheen.

Aku Louhimiehen haastattelu nähtiin suorana MTV:n Kymmenen uutisissa sekä MTV.fissä kello 22. Louhimies kiersi toimittajan kysymyksen siitä, miettikö hän yhtään, että jättäisi saapumatta Jussi-gaalaan.

– Minusta on tärkeää, että kaikkien Tuntemattoman sotilaan eteen töitä tehneiden työlle annetaan arvo. Ohjaaja ei ole siinä yksin, Louhimies totesi uutislähetyksessä.

"Tämä oli tärkeä elokuva tehdä"

Louhimies ei kommentoinut tulevia suunnitelmiaan millään tavalla.

– Nyt ei mietitä sitä. Nyt keskitytään tähän. Tämä on ollut kaikin puolin hieno yhteistyö. Tämä on hyvä näin.

– Tämä oli tärkeä elokuva tehdä. On hienoa, että Suomen kansa on löytänyt sen.

Ohjaaja kiersi myös kysymyksen siitä, uskooko hän saavansa niin sanotusti sillat kuntoon.

– Keskitytään tähän, mikä on nyt, Louhimies sanoi, totesi, ettei halua kommentoida enempää ja poistui haastattelusta.

Jussi-gaalan kiitospuheessaan Aku Louhimies puhui pitkään ja tunteikkaasti.

– Nämä minun virheeni eivät ole teidän virheitänne. Tämä viikko on muuttanut meidän kaikkien elämää. Kiitos teille, hyvät kollegat, siitä, että olette käynnistäneet tällaisen vaikean prosessin. Kiitos, että olette lähteneet tuulettamaan koko alaa, ja kiitos, että olette käynnistäneet muutoksen myös minussa, ohjaaja sanoi kiitospuheessaan.


Lue myös:

    Uusimmat