Mainos

Aku Louhimiehen draamasarjaa ylistetään Irlannissa – kanavalta jättisatsaus

Aku Louhimiehen ohjaama Rebellion on historian kallein tuotanto Irlannin valtakunnallisella julkisen palvelun tv-kanavalla. 

Vuonna 1916 tapahtuneeseen Pääsiäiskapinaan perustuva draamasarja Rebellion on saanut kiitettävän vastaanoton Irlannissa. Irlannin valtakunnallisella tv-kanavalla esitettävän sarjan on ohjannut suomalainen Aku Louhimies

Sarjaa kehutaan laajalti paikallisessa mediassa. Sarja on historian kallein satsaus Irlannin julkisen palvelun tv-kanavalla ja se näkyy myös sarjan laadussa. Irlannin Independent-lehti hehkuttaa vuoteen 1916 sijoittuvan miljöön yksityiskohtaisuutta ja aitoutta.

Irlannin Mirror hehkuttaa Aku Louhimiehen valintaa ohjaajaksi. Lehti toteaa, ettei Louhimiehen nimi ole välttämättä tuttu Irlannissa.

Lehden mielestä on kuitenkin lähes nerokasta, että sarjan ohjaa joku muu kuin irlantilainen ohjaaja, sillä Louhimiehellä ei ole lojaliteettia historian tapahtumien eri puolille, vaan hän näkee tapahtumat neutraalein silmin. 

Sarjaa kiitellään myös siitä, että se on tuonut naiset mukaan historialliseen tapahtumaan. Rebellionissa nähdään kolme vahvaa naista päärooleissa. Ruth Bradley on heistä yksi. 

Rebellion ei ole ensimmäinen sotaa sivuava historiallinen draama Louhimiehen tuotannossa, sillä vuonna 2008 ensi-iltansa saanut Käsky istuu samaan kategoriaan. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja