Aku Hirviniemi avautuu oikeudenkäynnistään somessa: "En ole tehnyt mitään, mikä olisi katsottavissa rikokseksi"

Aku Hirviniemen syytteitä seksuaalisesta ahdistelusta käsitellään tänään Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Hirviniemi kiistää syytteet sosiaalisessa mediassa.

Näyttelijä Aku Hirviniemen oman kertoman mukaan syyttäjä epäilee tekojen tapahtuneen hänen kotonaan pidetyissä juhlissa. Hirviniemi kiistää syytökset tänään aamulla julkaisemassaan Facebook-päivityksessä.

– Kotibileisiini liittyvän tapahtumakokonaisuuden käsittely alkaa tänään Hämeenlinnan käräjäoikeudessa. Olen edelleen sitä mieltä, etten ole tehnyt mitään, mikä olisi katsottavissa rikokseksi. En salassapitosäännösten takia voi lausua asiasta tämän enempää julkisuudessa, Hirviniemi kirjoittaa julkisessa postauksessaan.

Hirviniemi vakuutti syyttömyyttään myös marraskuussa julkaisemassaan Facebook-päivityksessä.

– Esillä olevassa tapauksessa olen kiistänyt syytteet, koska näkemykseni mukaan seksuaalista ahdistelua ei ole tapahtunut, Hirviniemi kirjoitti.

– Jos tuomioistuin katsoisi minun ylittäneen rajoja, jotka loukkaavat kenenkään itsemääräämisoikeutta siten, että ne täyttävät rikoksen tunnusmerkistön, kannan asiasta luonnollisesti täyden vastuun.


Syyttäjä näki erittäin tärkeän yleisen edun?

Syytettyjen tekojen kohteeksi joutuneen henkilön henkilöllisyys ei ollut julkisuudessa. Hirviniemen oman kertoman mukaan henkilö ei itse ollut ajanut asian viemistä syytteeseen.

Hirviniemi kertoi, että hänen käsityksensä mukaan kukaan muu kuin syyttäjä ei ole katsonut, että asia tulisi viedä tuomioistuimeen käsiteltäväksi.

Jotta syyttäjä voi viedä asian oikeuteen asianomistajan tahdosta riippumatta, on uhrin oltava alaikäinen, tai syyttäjä on katsonut, että erittäin tärkeä yleinen etu vaatii syytteen nostamista. Tässä vaiheessa ei tiedetä, millainen peruste asiassa on ollut.

Rikoslain mukaan seksuaalinen ahdistelu edellyttää fyysistä kontaktia. Se on koskettelemalla tehty seksuaalinen teko, joka on omiaan loukkaamaan uhrin seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

MTV Uutiset seuraa tapahtumia Hämeenlinnan oikeustalolla.

Lue myös:

    Uusimmat