IL: Näyttelijätähden ahdinko saa jatkoa – Aku Hirviniemen vapauttavasta ahdistelutuomiosta tehtiin valitus

Aku Hirviniemi vastasi toukokuussa käräjäoikeudessa syytteisiin kahden alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta. Syytteet hylättiin, mutta nyt tuomiosta on tehty valitus. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Lehden mukaan syyttäjä on tehnyt valituksen Turun hovioikeuteen näyttelijä Aku Hirviniemen saamasta vapauttavasta tuomiosta Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Hirviniemi vastasi toukokuussa Hämeenlinnan oikeustalolla syytteisiin kahden alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta. Syyttäjä Kaisa Hallenberg-Roine vaati näyttelijälle 50 päiväsakon suuruista sakkorangaistusta.

Iltalehden mukaan syyttäjän valitus on saapunut Turun hovioikeuteen 26. heinäkuuta. Turun hovioikeudesta kerrotaan lehdelle, että istuntopäivää ei ole vielä määrätty.

Syyttäjä kertoi valitusaikeistaan kesäkuussa heti tuomion julkistamisen jälkeen.

Kosketteli, mutta ei syyllistynyt ahdisteluun

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden mukaan Aku Hirviniemi kosketteli kesällä 2018 kahta alaikäistä ja hänelle ennalta tuntematonta tyttöä, mutta ei syyllistynyt asiassa seksuaaliseen ahdisteluun.

–  Hirviniemi on kosketellut asianomistajia selästä paidan alta sekä (toista tyttöä) takapuolesta housujen päältä. Asiassa ei ole tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella olisi riittävällä varmuudella pääteltävissä, että tilanne olisi ollut jollakin tapaa seksuaalissävytteinen, käräjäoikeus totesi.

Oikeuden mukaan koskettelu ei ollut lain tarkoittamaa seksuaalista ahdistelua.

–  Hirviniemen menettelyn sopivuuden voi perustellusti kyseenalaistaa, mutta käräjäoikeus katsoo, että (- -) Hirviniemen menettelyssä (ei) tässä tapauksessa ole ollut kyse sellaisista seksuaalisesti olennaisista teoista, jotka olisivat laissa tarkoitetulla tavalla olleet omiaan loukkaamaan asianomistajien seksuaalista itsemääräämisoikeutta ja siten täyttäisivät seksuaalisen ahdistelun tunnusmerkistön, tuomion perusteluissa todettiin.

Käräjäoikeus katsoi, että tytöt reagoivat kosketteluun tavallista voimakkaammin.

–  Asianomistajien kertomusten perusteella käräjäoikeus katsoo ilmeiseksi, että asianomistajat ovat ainakin jossain määrin reagoineet Hirviniemen menettelyyn keskimääräistä ihmistä herkemmin ja voimakkaammin, tuomiossa sanottiin.

Hirviniemi kommentoi tuomiotaan Facebookissa

Aku Hirviniemi kirjoitti tuomiosta Facebook-tilillään tuomion julkistuspäivänä.

– Käräjäoikeus on antanut asiassani tänään tuomion, jossa kaikki syytteet on hylätty ja olen erittäin tyytyväinen, että tämän asian käsittely käräjäoikeudessa on nyt saatettu päätökseensä. Olen myös siinä käsityksessä, että asianomistajat ovat tyytyväisiä siitä, että tämän asian käsittely päättyi, näyttelijä totesi.

– Haluan tässä yhteydessä kiittää kaikkia siitä tuesta, jota olen tässä asiassa laajalti saanut. On myös ollut hienoa, että ne, jotka ovat kokeneet asiassa jotain moitittavaa tai muuten ovat työnsä puolesta avanneet asiaa julkisuudessa, ovat tehneet sen pääsääntöisesti tahdikkaasti ja asiallisesti.


Lue myös:

    Uusimmat