Aku Hirviniemen syytteet ahdistelusta hylättiin – kosketteli 17-vuotiaita tyttöjä, mutta se ei ollut "seksuaalisesti olennaista"

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden mukaan näyttelijä Aku Hirviniemi kosketteli viime kesänä kahta alaikäistä ja hänelle ennalta tuntematonta tyttöä, mutta ei syyllistynyt seksuaaliseen ahdisteluun.

–  Hirviniemi on kosketellut asianomistajia selästä paidan alta sekä (toista tyttöä) takapuolesta housujen päältä. Asiassa ei ole tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella olisi riittävällä varmuudella pääteltävissä, että tilanne olisi ollut jollakin tapaa seksuaalissävytteinen, käräjäoikeus toteaa.

Oikeuden mukaan koskettelu ei ollut lain tarkoittamaa seksuaalista ahdistelua.

–  Hirviniemen menettelyn sopivuuden voi perustellusti kyseenalaistaa, mutta käräjäoikeus katsoo, että (- -) Hirviniemen menettelyssä (ei) tässä tapauksessa ole ollut kyse sellaisista seksuaalisesti olennaisista teoista, jotka olisivat laissa tarkoitetulla tavalla olleet omiaan loukkaamaan asianomistajien seksuaalista itsemääräämisoikeutta ja siten täyttäisivät seksuaalisen ahdistelun tunnusmerkistön, sanotaan tuomion perusteluissa.

Käräjäoikeus katsoo, että tytöt reagoivat kosketteluun tavallista voimakkaammin.

–  Asianomistajien kertomusten perusteella käräjäoikeus katsoo ilmeiseksi, että asianomistajat ovat ainakin jossain määrin reagoineet Hirviniemen menettelyyn keskimääräistä ihmistä herkemmin ja voimakkaammin, tuomiossa todetaan.

Hirviniemi kertoi tuomioistuimen ratkaisusta Facebookissa hetki ennen tuomion julkistamista medialle. Hän kirjoitti olevansa tyytyväinen tuomioon.

–  Olen erittäin tyytyväinen, että tämän asian käsittely käräjäoikeudessa on nyt saatettu päätökseensä. Olen myös siinä käsityksessä, että asianomistajat ovat tyytyväisiä siitä, että tämän asian käsittely päättyi.

Lue myös:

    Uusimmat