AKT:n saarto satamissa UPM:n tuotteille alkaa tänään

AKT aloittaa aloittaa saarron UPM:n tuotteille – tästä on kyse, ja näin osapuolet kommentoivat asiaa 2:16
Katso video: Tästä on kyse AKT:n saarrossa UPM:n tuotteille.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT aloitti tänään aamulla satamissa saarron metsäteollisuusyhtiö UPM:n tuotteille tukeakseen Paperiliiton ja Sähköliiton lakkoja. Saarron aikana ahtaajat eivät käsittele UPM:n paperia, sellua ja kartonkia.

Paperiliiton ja Sähköliiton lakko UPM:n tuotantolaitoksilla alkoi vuodenvaihteessa.

AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko on arvioinut STT:lle, että saarto tulee koskemaan ennen kaikkea UPM:n tuotteiden tuontia.

Työriita UPM:n ja Paperiliiton välillä on venynyt pitkäksi, koska UPM haluaa solmia liiton kanssa liiketoimintakohtaiset työehtosopimukset, kun taas Paperiliitto haluaa koko yhtiötä koskevan sopimuksen.

UPM on todennut, että AKT:n saarto ei edistä neuvottelujen aloittamista. UPM sanoi viime viikolla toivovansa edelleen, että se pääsee pian neuvotteluihin Paperiliiton kanssa.

Paperiliitto päätti torstaina jatkaa vuodenvaihteessa alkanutta lakkoaan kahdella viikolla. Lakon on määrä jatkua 19. helmikuuta saakka, ellei sopua synny sitä ennen. 

UPM pitää kiinni tavoitteestaan sopia työehtosopimukset liiketoimintakohtaisesti. Paperiliitto ei ole suostunut aloittamaan neuvotteluja erillisistä sopimuksista. Liitto on jo solminut konsernikohtaiset sopimukset Stora Enson ja Metsä Groupin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat