AKT:n luottamusmies osoitti myötätuntoa hoitajille – potkut tuli

2:14

Yhteiskuntasopimuksen kaatuminen kärjistää tilannetta AKT:n sisällä.

Eilen AKT päätyi irtisanomaan ahtaajien luottamusmies Voitto Ketolan luottamusmiehen tehtävistä. Ketola kritisoi MTV:n uutisissa yhteiskuntasopimuksen kaatumista. Näin luottamusmies Voitto Ketola sanoi torstai-illan uutisissa.

– Mää oon oikeastaan pahoillani tuosta matalapalkkaisten hoitajien puolesta. Se ensimmäinen versio olisi ollut parempi, tämä…

– Elikkä yhteiskuntasopimus olisi ollut parempi kuin pakkolait?

– Kyllä olisi ollut parempi.

Tämä oli liikaa AKT:n johdolle, vaikka tavalliset rekkakuskit ja ahtaajat mollasivat liittoa samassa jutussa pahemmin: syyttivät yhteistyökyvyttömyydestä ja änkyröinnistä. Rahjan sataman ammattiosaston luottamusmies on pöllämystynyt potkuistaan luottamustoimesta.

– Täysi yllätys. Aivan käsittämätöntä, sanoo yönsä valvonut Ketola.

Potkuista ilmoitti AKT:n 1. varapuheenjohtaja Arto Sorvali.

– Se oli lyhyt, suorapuheinen ja jämäkkä puhelu. Syyksi sanottiin AKT:n maineen pilaaminen ja suun avaaminen valtakunnan uutisissa. Se, että otin kantaa matalapalkkaisten naisten puolesta oli ilmeisesti liikaa, arvioi Ketola.

Vähän jo hymyilyttää

Lauantaina alkuillasta Ketolaa jo hiukan hymyilyttää.

– Yhteiskuntasopimusta ei tullut, mutta potkut tuli.

Tosiasiassa mieli on matalalla.

– Se tuntuu tosi pahalta.

Eniten ihmetyttävät eroperusteet.

– Se tuntuu aivan käsittämättömältä. Minähän vain toin esiin asian, jonka kaikki jo tietävät. Että pakkolait olisivat matalapalkkanaisten kannalta huonommat kuin yhteiskuntasopimus, ihmettelee Ketola.

Pitkän linjan AKT:n jäsenen ja luottamusmiehen tunteet ovat nyt sekavat.

– Ensin hyvin surulliset, sitten masentavat ja hirveän huonosti nukutun yön jälkeen vielä masentavammat. Olen sentään ollut liitossa melko kauan, miettii Ketola.

"Tämä on sitä demokratiaa"

MTV:n tietojen mukaan AKT ei ole käsitellyt yhteiskuntasopimuksesta pois jäämistä liiton hallituksessa ja asian tiedetään hiertävän kenttäväkeä. Tätä taustaa vasten liiton toimet tuntuvat nyt jämeriltä.

– Tämä on sitä suomalaista sananvapautta ja demokratiaa, heittää Ketola.

Tosiasiassa hänelle oma liitto on aina ollut tärkeä ja hän toivoo pääsevänsä jäseneksi ja luottamustoimiinsa vielä uudelleen.

– Totta kai haluaisin jatkaa. Katsotaan mitä ensi viikko tuo tullessaan – posti tuo ainakin kirjallisen erottamispäätöksen ja minulta kysytään siihen lausuntoa, tietää Ketola.

Katso potkut tuoneet kommentit alla olevasta MTV Uutisten torstaina tehdystä jutusta.

1:34

Juttua on täsmennetty kello 19.05: Ketola on saanut potkut luottamusmiehen tehtävistä.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja