Mainos

Aknesta kärsinyt nainen jakoi ennen ja jälkeen -kuvan kasvoistaan – tärkeästä syystä

Tässä muodonmuutoksessa ei ole kyse painonpudotuksesta tai fitness-tavoitteen saavuttamisesta, vaan tietoisuuden lisäämisestä.

Aina kun kasvoihimme ilmestyy finni tai mustapää, moni meistä ryhtyy kiireen vilkkaa peittämään sitä peitepuikolla tai meikkivoiteella. Näin ei kuitenkaan tarvitsisi olla. Tätä mieltä on ainakin Kali Kushner, 22, joka tunnetaan suositusta @myfacestory -sivustosta. Sivuston avulla nainen on halunnut kertoa yleisölle matkastaan kohti parempaa ihoa, mutta myös herätellä ihmisiä puhumaan avoimemmin iho-oireista.

Nainen haluaa muuttaa ihmisten asenteita aknea ja iho-oireita kohtaan yksi selfie kerrallaan.

Kaikki sai alkunsa lokakuussa vuonna 2015, kun Kushner julkaisi kuvan arpisista kasvoistaan. Arvet olivat syntyneet kystisen aknen hoitoon suoritetusta toimenpiteestä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Ihmiset ajattelevat, että sinulla on aknea siksi, että olet likainen tai ettet pese kasvojasi, Kushner kertoo ennakkoluuloista.

Mutta enemmän kuin mistään muusta, aknessa on naisen mukaan kyse hormoneista, verensokerista ja geeneistä. Toisin kuin monet ihmiset luulevat, akne ei ole riippuvainen henkilön omasta tahdostasi. Tämä ja ajatus siitä, että akne olisi asia, jota pitäisi hävetä, sai naisen kertomaan iho-oireistaan julkisesti.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Jos sinulla on näppylöitä tai aknea, ja vielä kehtaat ottaa kuvan siitä, se tarkoittaa sitä, että sinussa on jotain vikaa, mikä on niin väärin, nainen kertoo yhteiskunnan suhtautumisesta iho-oireisiin.

"Lopeta toivominen ja haluaminen ja ryhdy toimeen"

Nuori nainen oli kärsinyt aknesta jo kauan, mutta vuonna 2014 iho alkoi mennä entistäkin huonompaan suuntaan; pian akne peitti hänen kasvonsa lähes kokonaan. Vaikka nainen teki kaikkensa, kokeili erilaisia puhdistusaineita ja rasvoja, mikään ei tuntunut auttavan.

Vuoden iho-oireista kärsittyään nainen päätti kääntyä dermatologin puoleen, joka suositteli naiselle iho-ongelmiin tarkoitettua lääkettä. Jo ensimmäisten viikkojen jälkeen Kushner alkoi nähdä positiivisia muutoksia ihossaan. Nainen on nyt vuoden ajan julkaissut kuvia muuttuneista kasvoistaan kertoakseen ihmisille, että akne on asia, jota ei tarvitse hävetä, mutta se on myös asia, johon voi löytää avun.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Olen geneettisesti altis aknelle, ja olen oppinut tuntemaan, että iholla on ylä- ja alamäkiä, ja että se saattaa parantua tai pahentua muutamassa kuukaudessa. Ja tämä on asia, jota ei tarvitse hävetä.

– Sinä olet paljon enemmän kuin akne, lakkaa käyttämästä sitä tekosyynä, Lopeta toivominen ja haluaminen ja ryhdy toimeen, nainen muistuttaa ja toteaa, että jokainen meistä on vastuussa omasta onnestaan. 

Lähde: MarieClaire

***

2:39

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.