Ex-poikaystävä haukkui rumaksi ihosairauden vuoksi – 19-vuotias Lucy on nyt alusvaatemalli

Lucy on kärsinyt koko ikänsä perinnöllisestä rakkuloita aiheuttavasta ihosairaudesta. Entisen poikaystävän mukaan tyttö ei voisi koskaan olla viehättävä ihonsa vuoksi, mutta nyt 19-vuotias nuori nainen tekee mallin töitä.

Yllä olevalla videolla näytetään, miten melanooma voi ilmetä.

19-vuotias Lucy Beall-Lott on kärsinyt koko ikänsä harvinaisesta perinnöllisestä epidermolysis bullosa -rakkulataudista, kertoo muun muassa New York Post -sivusto. Pienikin hankaus vaurioittaa hänen ihoaan niin, että sen pinnalle syntyy rakkuloita ja haavoja.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Iho voi vaurioitua hampaiden harjaamisesta tai jopa kosteasta ilmasta, kertoo Metro-lehti. Lucy joutuukin olemaan huolissaan arjen toimista, joille terve ihminen ei uhraisi ajatustakaan.

Sairaus vaikuttaa myös syömiseen. Ruoka raapii kurkkua, ja sinne syntyy arpikudosta. Hän onkin ollut leikkauksessa, jossa kurkkua on avattu enemmän.

Lucy suojaa ihoaan jatkuvasti siteillä tulehdusriskin vuoksi. Infektiot voivat koihtua Lucyn kohtaloksi.

Ihon kunto on parantunut hänen vartuttuaan, mutta Lucyn täytyy edelleen huolehtia ihostaan tarkasti.

– Jos en puhkaise rakkoja, ne kasvavat todella suuriksi. Jos näitä ihoalueita ei hoida, minulle tulee suuria avohaavoja, Skotlannissa asuva Lucy kertoo Caters-sivustolle.

Tuntemattomat ihmetelleet

Lucya on kiusattu ihonsa takia. Tuntemattomat ovat kysyneet, onko hän kenties joutunut gorillan runtelemaksi tai ollut onnettomuudessa.

Iho aiheutti hänelle teininä itsetunto-ongelmia. Ex-poikaystävä totesi Lucylle kerran, että ei tytön ihon vuoksi voinut koskaan pitää häntä viehättävänä.

Kommentit loukkasivat Lucya, mutta hän päätti myös todistaa tuollaiset toteamukset vääriksi. Päästyään opiskelemaan hän oppi vähitellen suhtautumaan armollisesti ihoonsa.

Tekee nyt mallin töitä

Itsetunnon kohoaminen johti lopulta siihen, että hän alkoi työskennellä valokuvamallina pari vuotta sitten. Hän esiintyi myös Label Press -brändin muotinäytöksessä kaikki arvet näkyvillä.

– Kun minua pyydettiin alusvaatemalliksi, muistin eksäni kommentin, jonka mukaan en koskaan voisi olla viehättävä, Lucy muistelee.

Lucyn mukaan hän on saanut paljon positiivista palautetta.

– Oli ihanaa huomata, että osoittelun ja nauramisen sijaan ihmiset taputtivat. En olisi koskaan uskonut, että niin tapahtuisi. 

Lucy toivoo voivansa mallin työllä näyttää ihmisille, että kauneus on pintaa syvemmällä. Hän haluaa haastaa ihmisten käsityksiä arvista ja muista ”vikoina” pidetyistä asioista.

Rakkauskin kukoistaa

Lucylla menee nyt paremmin myös rakkausrintamalla. Vuosi mallin töiden alun jälkeen hän tapasi nykyisen poikaystävänsä Douglas Bolerin.

Lucyn mukaan 19-vuotias nuorukainen ollut hänen tukenaan iho-ongelmien myötä.

– Olemme enemmän kuin ulkonäkömme, ja olen niin onnekas, että olen löytänyt ihmisen, joka tajuaa tämän, Lucy sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja