Äkillisesti menehtynyt kansanedustaja Rantakangas haudattiin – Katri Kulmunilta koskettava muistokirjoitus: "Vieläkään ei tahdo ymmärtää, että Antti on poissa"

Marraskuun 22. päivä tapaturmaisesti menehtynyt kansanedustaja Antti Rantakangas (kesk.) on saateltu viimeiselle matkalleen. Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni muistelee Rantakangasta lämmöllä Suomenmaa-lehdessä julkaistussa muistokirjoituksessa.

Noin kolme viikkoa sitten menehtynyt keskustan kansanedustaja Antti Rantakangas siunattiin tänään viimeiselle matkalleen Pulkkilan kirkossa. Rantakangasta muisteltiin myös muistotilaisuudessa heti siunauksen jälkeen.

Myös keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni muistelee pitkän linjan poliitikkoa, jota hän kuvailee "ennen kaikkea puolueen mieheksi".

– Parhaimmillaan Rantakangas oli upea debatoija. Todellinen sanankäytön mestari. Antin ominaisuudet eivät rajoittuneet vain puhetaitoon, vaan hänellä oli myös kyky viedä asioita läpi, Kulmuni kehuu kollegaansa.

"Luottamustehtävien luettelo on hengästyttävää luettavaa"

Muistokirjoituksessaan Kulmuni kertaa Rantakankaan poliittista uraa, joka sai alkunsa Pohjois-Pohjanmaalla. Kotimaakuntaansa rakastava Rantakangas sai nostetta uralleen etenkin 1990-luvun alussa, jolloin hän toimi muun muassa Keskustan nuorisojärjestön varapuheenjohtajana.

Miehen muutettua kotikunnastaan Pulkkilasta Haapavedelle vuonna 2007, mies oli vuosien 2008 ja 2012 kuntavaalien selkeä ääniharava. Rantakangas kuitenkin luopui valtuustotyöstä Haapavedellä vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen, sillä hän halusi keskittyä kansanedustajan tehtäviin.

– Rantakankaan luottamustehtävien luettelo on hengästyttävää luettavaa, Kulmuni ylistää Rantakankaan ansioita.

Voit lukea Antti Rantakankaan poliittisen uran käänteistä Katri Kulmunin laatimasta muistokirjoituksesta Suomenmaan-lehden artikkelista.

"Lennokas askel ja jämäkkä kädenpuristus ovat nyt hiipuneet"

Marraskuun 24. päivänä mediat saivat tietoonsa Antti Rantakankaan murheellisen kohtalon. Tieto miehen menehtymisestä järkytti valtakunnallisesti. Etenkin miehen lähipiiri sekä kollegat eduskunnassa olivat järkyttyneitä rakastetun kansanedustajan äkillisestä menehtymisestä.

– Vieläkään ei tahdo ymmärtää, että Antti on poissa. Lennokas askel ja jämäkkä kädenpuristus ovat nyt hiipuneet, Kulmuni muotoilee muistokirjoituksessaan.

– Antti oli ottanut paikkansa keskustan eduskuntaryhmän kärjessä pitkällä kokemuksella ja aatteen palolla. Rantakangas oli aina ystävällinen ja avulias kollegoilleen. Hän tuki ja neuvoi uusia edustajia ja näytti esimerkkiä eduskunnan keskusteluissa, Kulmuni kehuu.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Antti Rantakangas on kuollut 55-vuotiaana – Matti Vanhanen muistelee entistä kollegaansa suorassa haastattelussa 4:43
Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Antti Rantakangas menehtyi tapaturmaisesti vain 55-vuotiaana – Matti Vanhanen muistelee entistä kollegaansa suorassa MTV Uutiset Liven lähetyksessä

Eduskunnan pitämä hiljainen hetki oli merkittävä

Keskustan puheenjohtaja harmittelee kohtalon valitsemaa ajankohtaa: Rantakangas oli juuri saanut uutta virtaa eduskuntatyöhön, mikä myös näkyi ja kuului.

– Jäämme kaikki syvästi kaipaamaan Antti Rantakangasta. Suurimman menetyksen kokivat hänen läheiset, vaimo ja kolme tytärtä. Lohduttakoon heitä tieto siitä laajasta arvostuksesta, jota Antti nautti.

Lue myös:

    Uusimmat