Keskustan kansanedustaja Antti Rantakangas menehtyi tapaturmassa kotonaan

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Antti Rantakangas on kuollut 55-vuotiaana – Matti Vanhanen muistelee entistä kollegaansa suorassa haastattelussa 4:43
Katso MTV Uutiset Live: Näin Matti Vanhanen kommentoi Rantakankaan poismenoa

Keskustan kansanedustaja Antti Rantakangas on kuollut, keskusta kertoo tiedotteessaan.

Pitkäaikainen kansanedustaja kuoli tapaturman seurauksena viime perjantaina. Rantakangas kuoli 55-vuotiaana.

Rantakankaan eduskunta-avustajan Janne Mäkisen mukaan hän menehtyi kotonaan.

Rantakangas syntyi Pulkkilassa ja oli kotoisin Haapavedeltä. Hänet valittiin eduskuntaan Oulun vaalipiiristä vuonna 1999, ja oli nyt kuudennen kauden kansanedustaja.

– Meitä on kohdannut järkyttävä uutinen. Työtoverimme ja pitkäaikainen puoluetyön uurastaja, kaikkien meidän hyvä ystävämme on menehtynyt, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen esitti tiedotteessa surunvalittelunsa.

– Esitän Keskustan eduskuntaryhmän ja Suomen Keskustan puolesta osanottomme Antti Rantakankaan omaisille ja läheisille ja toivon heille voimia kohdata tämän suuren surun.

Perhe toivoo yksityisyyttä

MTV Uutiset jututti lyhyesti tapauksen viestinnästä vastaavaa Antti Kurvista.

Kurvinen kertoo, että hän on käynyt keskusteluja Rantakankaan lähipiirin kanssa, minkä vuoksi traaginen suru-uutinen ilmoitettiin vasta sunnuntaina. 

Kuten tiedotteessa, Kurvinen toivoo, että Rantakankaan lähipiirille annetaan mahdollisuus surra valtavaa menetystään rauhassa.

– Perheen kanssa on sovittu tämän hirveän tragedian tiedottamisesta. Kaikkein tärkeintä on, että kunnioitetaan tätä perhettä, joka on joutunut tämän järkyttävän tragedian ja surun kohteeksi joutunut. He haluavat tästä eteenpäin yksityisyyttä, Kurvinen kertoo.

Eduskunnassa suru-uutinen järkytti syvästi

Myös eduskunnassa suru-uutinen otettiin erittäin raskain mielin vastaan.

– Koko puolueyhteisö on valtavan järkyttynyt. Antti oli koko aikuiselämänsä mukana keskustan toiminnassa kaikilla tasoilla. Hän on ollut todella pidetty ja tunnettu hahmo puolueen sisällä.

– Voisiko sanoa, että vaikea on ihmisen sanoja löytää tällaisessa tilanteessa, Kurvinen päättää.  

Korjaus: Antti Rantakankaan nimi korjattu.

Lue myös:

    Uusimmat