Äkillinen suru-uutinen varjostaa kuningatar Elisabetin Platinum Jubilee -juhlia

Kuningatar Elisabet täyttää 96 vuotta – tällainen on ollut monarkin raskas vuosi 4:58
Kuningatar Elisabet täytti 96 vuotta – tällainen on ollut monarkin raskas vuosi

Kuningatar Elisabet sai surullisia uutisia juuri Platinum Jubilee -juhliensa alla.

Kuningatar Elisabet on tunnettu hevosharrastaja, joten hänelle tuli valtavana järkytyksenä kuulla lempi-jockeynsa Lester Piggottin poismenosta, kertoo Hello!-lehti. Lester Piggott oli moninkertainen derby-mestari, joten kuningatar Elisabet oli ilmeisen kiintynyt häneen rakkaan hevosharrastuksensa kautta. 

Lester Piggott nukkui pois sveitsiläisessä sairaalassa 86 vuoden iässä. Lesterin vävy, derby-voittaja William Haggas, vahvisti suru-uutisen: 

– Ikäväksemme meidän on ilmoitettava, että Lester kuoli rauhallisesti Sveitsissä tänä aamuna. 

Piggot oli yhdeksänkertainen Epson derby-voittaja. Hänet on julistettu yhdeksi maailman parhaimmista jockeysta kautta aikojen. Hänen uransa kesti miltein 50 vuotta ja hän ajoi 4 493 voittoa. Hän oli 175 senttiä pitkä, joten hän taisteli läpi uransa paino-ongelmien vuoksi, jottei hän ylittäisi 55 kilon rajaa.

Piggott menestyi urallaan niin hyvin, että hänelle myönnettiin OBE eli Brittiläisen imperiumin ritarikunnan myöntämän arvonimi. Se vedettiin pois, kun hän sai kolmen vuoden vankilatuomion veronkierrosta vuonna 1987. 

– Hän oli legenda. Me aina pyrimme olemaan kuin hän, eikä meistä yksikään pystynyt siihen. Häntä ei koskaan unohdeta, hänen kilpakumppaninsa Frankie Dettor lausui. 

Elisabet tapasi Piggottin usein Piggottin uran varrella. Elisabet esimerkiksi paljasti Lester Piggottin patsaan vuonna 2019 Derby- festivaalien aikana Epsomissa.

Kuningatar Elisabet on tunnettu rakkaudestaan laukkakisoihin ja hevosiin, joten uutinen varjostaa hänen Platinum Jubilee-juhliaan. Kuningatar juhlii 70 vuotista hallintokauttaan, joka on Ison-Britannian historian pisin hallitsemiskausi kenelläkään.  

Lue myös:

    Uusimmat