Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Aki Wahlman: Olen pyhää raivoa täynnä, jos joku tekee alumiinifoliolla näin

Julkaistu 14.03.2013 14:06

Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmasta tuttu kokki Aki Wahlman muistuttaa, miten alumiinifoliota ja tuorekelmua käytetään oikein.

Kokki Aki Wahlman oli viime vuonna mukana projektissa, jossa kerättiin kuluttajilta vinkkejä tavallisen tuorekelmun, alumiinifolion ja suodatinpaperin luovaan käyttöön kotioloissa. Kätevien keittiöniksien lisäksi tuhansien kuluttajilta saadun niksin joukossa oli myös hieman oudompia ratkaisuja.

– Joukossa oli hyviä, hauskoja ja aika rajujakin ehdotuksia. Kelmua käytettiin vessanpytyn kannessa pilana pikkusiskolle ja kelmusta tehtiin korsetteja, että tuli vähän parempi vartalo, Wahlman nauraa.

Wahlmanin mukaan erityisesti perinteistä tuorekelmua käytetään ravintolakeittiössä paljon enemmän kuin kotikeittiössä. Tuorekelmua hyödynnetään ravintoloissa niin ruoan höyrytysvälineenä kuin uppomunan valmistuspussina. Kotikokkeja Wahlman haluaa muistuttaa erityisesti aluminifolion ja tuorekelmun eri käyttötarkoituksesta.

–Olen pyhää raivoa täynnä, jos joku laittaa foliota jääkaappiin ruokaa suojaamaan. Siinä ei ole mitään järkeä, varsinkaan, kun monet tuotteet eivät oikein tykkää foliosta. Esimerkiksi perunatuotteet eivät tykkää. Kelmu kuuluu jääkaappiin, ja folio niihin lämpimiin juttuihin, Wahlman muistuttaa

Petra Kiiski/MTV3

Lisää aiheesta:

Kaupan makaroni- tai maksalaatikkoa ei kannata lämmittää mikrossaÄlä lämmitä kaupan makaroni- tai maksalaatikkoa mikrossa! Sikke Sumarilta lyömätön valmistusvinkkiSuomalainen menestysresepti -ohjelman finalistit on valittu – mikä näistä tuotteista on seuraava ruokakauppojen ykköslanseeraus?Elinan kuuma nachodippi yllättää – "Aloin miettiä, voisiko tätä kokkaushommaa tehdä vähän helpommin"Kristen testasi mullistavan munakikan: "Tapani valmistaa kananmunia ei ole enää entisellään"Säilytätkö sinäkin tuorekelmua keittiön laatikossa? Ei ehkä kannattaisi – testaa tämä niksi!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:07
    Väsymys

    Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikein

  • 06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • Eilen21:50
    Viiden jälkeen

    Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen

  • Eilen20:37
    Ihmissuhteet

    Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli

  • Eilen18:52
    Terveys ja hyvinvointi

    Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä