Mainos

Aki Wahlman: Olen pyhää raivoa täynnä, jos joku tekee alumiinifoliolla näin

Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmasta tuttu kokki Aki Wahlman muistuttaa, miten alumiinifoliota ja tuorekelmua käytetään oikein.

Kokki Aki Wahlman oli viime vuonna mukana projektissa, jossa kerättiin kuluttajilta vinkkejä tavallisen tuorekelmun, alumiinifolion ja suodatinpaperin luovaan käyttöön kotioloissa. Kätevien keittiöniksien lisäksi tuhansien kuluttajilta saadun niksin joukossa oli myös hieman oudompia ratkaisuja.

– Joukossa oli hyviä, hauskoja ja aika rajujakin ehdotuksia. Kelmua käytettiin vessanpytyn kannessa pilana pikkusiskolle ja kelmusta tehtiin korsetteja, että tuli vähän parempi vartalo, Wahlman nauraa.

Wahlmanin mukaan erityisesti perinteistä tuorekelmua käytetään ravintolakeittiössä paljon enemmän kuin kotikeittiössä. Tuorekelmua hyödynnetään ravintoloissa niin ruoan höyrytysvälineenä kuin uppomunan valmistuspussina. Kotikokkeja Wahlman haluaa muistuttaa erityisesti aluminifolion ja tuorekelmun eri käyttötarkoituksesta.

–Olen pyhää raivoa täynnä, jos joku laittaa foliota jääkaappiin ruokaa suojaamaan. Siinä ei ole mitään järkeä, varsinkaan, kun monet tuotteet eivät oikein tykkää foliosta. Esimerkiksi perunatuotteet eivät tykkää. Kelmu kuuluu jääkaappiin, ja folio niihin lämpimiin juttuihin, Wahlman muistuttaa

Petra Kiiski/MTV3

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja