Aki Linnanahde avautuu isänsä kuolemasta – hukutti surunsa työhön: "Painoin tallan pohjaan heti"

Villa Hintikka 1:51

Aki Linnanahde avautuu Villa Hintikka -ohjelmassa isänsä kuolemasta. Radiojuontaja kertoo, että jälkeen päin olisi toivonut itseltään enemmän armollisuutta suru-uutisesta toipumisessa. 

Marja Hintikan luotsaamassa Villa Hintikka -ohjelmassa nähdään torstaina radiojuontaja Aki Linnanahde, entinen kansanedustaja Jani Toivola ja muusikko-kirjailija Pauli Hanhiniemi. Kolmikko pohtii Marja Hintikan kanssa miehuuden eri puolia.

Hintikka juttelee Linnanahteen kanssa tämän isän kuolemasta. Linnanahteen isä Matti Linnanahde kuoli viime kesänä. Hänet tunnettiin toimittajana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana.

– Isän kuolema oli kova paikka. Edelleen huomaan ikävöiväni isää. Esimerkiksi, jos joku gallup julkaistaan, huomaan miettiväni, kenen kanssa nyt keskustelisin ja väittelisin tästä, Linnanahde kertoo. 

Hän myöntää näin jälkeen päin miettineensä, että olisi voinut surra isänsä kuolemaa rauhassa pidempään ja jäädä esimerkiksi töistä pois hetkeksi. 

– Isäni kuoli kesällä ja kesäloman jälkeen palasin heti töihin. Jälkikäteen olen miettinyt, että joku olisi saattanut jäädä vähän puhaltamaankin. Minä painoin tallan pohjaan heti. Olen yksinäinen surija. En ole koskaan mennyt esimerkiksi terapeutille puhumaan asiosta, mies kertoo. 

Villa Hintikka torstaina klo 21 MTV3:lla!

Lue myös:

    Uusimmat