Aja varovasti näissä maissa! Kolaritilastoissa yksi maa ylitse muiden

Suomalaisturistit joutuvat liikenneonnettomuuteen useimmin Thaimaassa, Espanjassa ja Kreikassa. Thaimaassa sattuu onnettomuuksia selvästi eniten.

Suomalaisturisteja loukkaantuu eniten Thaimaan liikenteessä. Thaimaassa sattuu liikennevahinkoja lähes kolminkertainen määrä vahinkolistan toisena olevaan Espanjaan verrattuna. Kreikassa sattuu liikenneonnettomuuksia kolmanneksi eniten.

Thaimaassa sattuvien liikenneonnettomuuksien taustalla on usein kaaosmainen ja vasemmanpuolinen liikenne. Tiet ovat huonommassa kunnossa kuin Suomessa, minkä vuoksi ennakointiin ja turvavarustukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

– Skootteria ajaessa on ehdottomasti käytettävä kypärää ja harkittava, milloin ja mihin skootterilla ajaa. Esimerkiksi ruuhka-aika vilkkaasti liikennöidyllä alueella kannattaa jättää suosiolla välistä, vaikka olisikin kokenut kuski, vakuutusjohtaja Riitta-Liisa Salonen Ifistä ohjeistaa.

Lomamatkalla kannattaa käyttää samankaltaisia turvavarusteita kuin kotonakin. Vaikka esimerkiksi taksin matkustajien ei ole pakko käyttää turvavyötä, kannattaa se laittaa itselleen. Lisäksi alkoholin kanssa pitää olla tarkkana. Olut ei kelpaa janojuomaksi, jos aikoo ajaa.

Ambulanssilento Aasiasta Suomeen 100 000 euroa

Salosen mukaan paikallisen ajoneuvon liikennevakuutus saattaa kattaa vahingon, mutta turistin voi olla mahdotonta saada korvauksia etenkin jos itse makaa sairaalassa loukkaantuneena. Korvaustaso voi myös olla alhainen. Tällöin matkavakuutus tulee tarpeeseen.

Noin seitsemän kymmenestä suomalaisesta matkustaa matkavakuutus turvanaan. Muita useammin matkavakuutus puuttuu nuorilta aikuisilta. Opiskelijoista noin 36 prosenttia matkustaa ilman vakuutusturvaa

Salonen muistuttaa, että vakava loukkaantuminen ulkomailla voi johtaa kymmenien tuhansien eurojen sairaalalaskuun. Henkilökohtainen ambulanssilento Aasiasta Suomeen maksaa noin 100 000 euroa. Toisin kuin usein luullaan, valtio ei tarjoa pulassa oleville ilmaista sairaanhoitokuljetusta Suomeen.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Lähde: Deski

Kuva: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja