Äitipuoli uhkasi 11-vuotiasta hirttämisellä, pahoinpiteli poikaa ja tehtaili vakuutuspetoksia

Eteläkarjalalaisnainen on tuomittu ehdolliseen vankeuteen tämän pahoinpideltyä poikapuoltaan ja tehtyä useita kymmeniä vakuutuspetoksia.

Nainen oli tehtaillut vuosina 2017–2019 lähemmäs 200 korvaushakemusta, jolla hän haki hoitokulukorvauksia omiin ja perheenjäsentensä nimiin. Nainen aiheutti toimillaan vakuutusyhtiölle yli 23 400 euron kulut.

Petosrikosten lisäksi nainen syyllistyi vuonna 2018 väkivaltarikoksiin.

Äitipuoli kaatoi 11-vuotiaan pojan sänkyyn ja kuristi tätä niin, ettei poika saanut happea. Tässä yhteydessä poika oli myös lyönyt kasvonsa yöpöytään ja saanut nenäverenvuodon. Nainen oli lisäksi lyönyt poikaa ja uhannut tätä hirttämisellä.

Uhkauksen jälkeen poika oli pelännyt mennä nukkumaan. Päästyään kouluun hän oli hakenut aikuisilta apua ja kertonut, ettei uskalla mennä kotiinsa.

Vuonna 1989 syntynyt nainen tuomittiin törkeästä petoksesta, kahdesta pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta 9 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Hänet määrättiin lisäksi korvaamaan rikosten uhriksi joutuneelle pojalle 1 400 euroa ja huijausten kohteena olleelle vakuutusyhtiölle runsaat 23 000 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat