Mainos

Äitipuolelta ajatuksia herättävä päivitys: Tämä jokaisen erovanhemman kannattaisi lukea!

Äitipuolen jakama kuva todistaa, että aivan kaikki stereotypiat uusioperheistä eivät pidä paikkansa. 

Ero on aina vaikea paikka, mutta vielä vaikeammaksi sen tekee, jos perheessä on lapsia. Omat lapset, lapsipuolet, entinen puoliso ja hänen uusi kumppaninsa voivat olla yhtälö, joka aiheuttaa eroperheissä paineita ja ristiriitoja.

Erään yhdysvaltalaisnaisen julkaisema kuva osoittaa, että aivan jokaisessa eroperheessä asioiden ei tarvitse mennä tällä tavoin. Äitipuoli Emilee Playerin jakamassa kuvassa nelivuotiaan Maely-tytön koko perhe, niin biologiset vanhemmat kuin äiti- ja isäpuolikin, kannustavat tyttöä kentän laidalla päällään paidat, jotka julistavat heidän hyvää suhdettaan.

Maelyn vanhempien paitojen selässä lukee ”Äiti” ja ”Isä”, ja heidän uusien puolisoidensa paitojen selkäpuolilla puolestaan ”Äitipuoli” ja ”Isäpuoli”.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Meidän vuoksemme en pysty uskomaan, etteikö yhteisvanhemmuus voisi toimia! Kokemuksesta tiedän, että se voi toimia! Valitse asioita, jotka ovat hyväksi lapsellesi, ja kaikki palaset loksahtavat paikoilleen, Player kirjoittaa.

Lukuisia positiivisia vaikutuksia

Kannustava julkaisu keräsi muutaman päivän sisällä kymmeniä tuhansia tykkääjiä. Vaikka mukaan on mahtunut myös negatiivisia mielipiteitä, suurin osa tuhansista kommentoijista on äitipuolen kanssa samaa mieltä siitä, että lapset tulisi laittaa erotilanteessa aina etusijalle.

– Me olemme ystävä. Syömme välillä yhdessä, hengillemme yhdessä viikonloppuisin, olemme joukkue! Olimme kamalia toisillemme, kun olimme yhdessä, mutta nyt tärkeintä ovat lapset, ja me toimimme yhdessä hyvin. Lapset saavat myös nähdä, millaiselta todellinen tiimityö ja tukeminen oikein näyttävät, eräs kommentoija kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa se täältä

Maelyn äiti Clara Cazeau kertoo, että heidän yhteishuoltajuutensa on toiminut jo kolmen vuoden ajan erinomaisesti. Kun jokainen antaa itsestään sata prosenttia ja ajattelee aina lapsen parasta, asiat hoituvat hyvin. Äiti kertoo yhteishuoltajuudella olleen positiivisia vaikutuksia myös hänen tyttäreensä.

– Maelyn hyväksyy jokaisen. Mielestäni tämä johtuu siitä, että hänet on opetettu hyväksymään kaikki ihmiset, jotka rakastavat häntä, Cazeau kertoo.

Jari Sinkkonen antoi Huomenta Suomen haastattelussa oman näkemyksensä vuoroasumisesta.

11:00

Lähde: Goodhousekeeping  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.