Äidin koskettava matka maailman parhaimmaksi faniksi – selostaa sokealle pojalleen jalkapalloa

Brasilialainen Silvia Grecco valittiin kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan vuoden faniksi. Grecco selostaa sokealle pojalleen jalkapallo-otteluita. 

Brasilialaisäiti ei olisi välttämättä ollut vastaanottamassa palkintoa, ellei tarkkaavainen tv-reportteri olisi huomannut äitiä selostamassa ottelua pojalleen ja pyytänyt kuvaajaa kuvamaan tilannetta. Greccon ja tämän 11-vuotiaan pojan Nikollasin lähdettyä stadionilta, oli video levinnyt jo läpi Brasilian.

– Hän kertoi ottelulähetystä tehneille, että siellä oli äiti selostamassa peliä pojalleen ja se levisi kaikkialle, Grecco kertoi CBN Radiolle.

– En edes tiennyt, että meitä oli kuvattu. Tajusin stadionilta lähtiessä, että todella moni puhui siitä. Se ei ole mitään uutta. Olemme tehneet sitä vuosia, vähintään kerran kuukaudessa, Grecco jatkoi.

Grecco oli adoptoinut Nikollaksen, joka syntyi neljä kuukautta etuajassa. Nikolla on fanaattinen Palmeirasin kannattaja. Grecco tekee enemmänkin kuin selostaa vain ottelua lievästi autistiselle pojalleen. Hän laulaa fanien mukana ja huutaa pelaajille. 

– En ole virallinen selostajaäiti. Kuvailen myös yksityiskohtia tunnelmasta, pelaajien erityispiirteitä, joko heillä on värjätyt hiukset, pitkät hihat tai minkä väriset kengät heillä on jalassa. Maalin selostaminen on kaikista jännittävintä. Siitä ei ole epäilystäkään, Grecco sanoi.

Grecco sai äänestyksessä 58,36 prosenttia äänistä.

Lue myös:

    Uusimmat