Äiti palasi kotiin kaupasta ja järkyttyi: "Poikaystäväni ja anoppini ajoivat vauvani pään kaljuksi!"

Nimimerkki Alexandra58 kertoi kaljuksi ajellusta vauvastaan Babycentre-sivustolla. Moni äiti ymmärsi kirjoittajan turhautumista.

Jos vahtisit ystäväsi tai siskosi lasta, muuttaisitko tämän hiusmallia luvatta? Eräs isä teki äitinsä avustuksella radikaalin ratkaisun: hän ajeli lapsensa kaljuksi.

Nimimerkki Alexandra58 kertoi koettelemuksestaan Babycentre-sivustolla. Tekstinsä nainen otsikoi "poikaystäväni ja anoppini ajoivat vauvani pään kaljuksi!"

Anoppi antoi miehelle sähköisen hiustenajelukoneen lahjaksi

Aivan yksinään anoppia ei voi  toimesta syyttää, sillä Alexandra58:n mukaan ajatus lapsen hiusten ajamisesta oli tullut mieleen myös hänen poikaystävälleen. Tämän mukaan lapsen hiusten ajaminen kenties parantaisi lapsen hiuksia.

– Minusta tämä oli kukkua, joten kieltäydyin. Toimi se tai ei, olen edelleen järkyttynyt siitä, että hän (mies) päätti toimia näin ilman suostumustani, ja että hänen äitinsä otti osaa tähän, vaikka olen edelleen hänelle vihainen, koska hän tuli käymään jouluaattona ja hukutti tytön suukkoihin, vaikka sairasti flunssaa, Alexandra58 kuvailee.

Äidin ollessa kaupassa anoppi ja poika kuitenkin ryhtyivät kampaajiksi.

– Vauvaparkani näyttää niin hassulta, ja olen ihmeissäni, että hän istui hiljaa läpi toimenpiteen.

Alexandra58:n mies ja äiti ovat meksikolaisia, ja ilmeisesti tapa on heidän kotiseudullaan yleinen. Mies on pyytänyt toimintaa anteeksi; Alexandra58 kuitenkin syyttää anoppia, joka antoi miehelle uuden sähköisen hiustenajelukoneen joululahjaksi.

– Mies ei kertonut minulle, koska tiesi, että suuttuisin, ja hän halusi tytölle nätit hiukset, ja tuntee, ettei hänellä ole sanavaltaa missään muussa, Alexandra58 kuvaa.

Pienen vauvan tukkaa ei tulisi ajaa pois

Moni äiti ymmärsi kirjoittajan turhautumista, ja hänelle ehdoteltiin jopa eroa. Teksti on sittemmin poistettu, mutta se ehti levitä useisiin medioihin.

Mamamia-sivusto kysyi asiantuntijan mielipidettä siihen, auttaako hiusten ajaminen vauvan tukkaa kasvamaan paremmin. Asiantuntijan mukaan ajelemisella ei ole vaikutusta, mutta kun pää on täysin kalju, takaisin kasvavat hiukset saattavat vaikuttaa tuuheammilta. Hiusten määrään ajaminen ei kuitenkaan vaikuta, eikä pienen vauvan tukkaa tulisikaan ajaa pois.

Jos lapsen hiukset täytyy ajaa, se tulee tehdä hyvin varovasti, koska vauvan iho ja päänahka ovat hyvin herkkiä ja iho on ohutta.

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.