Mainos

Äiti lopetti taaperon uhmakohtauksen hämmentävällä kikalla: "Tajusin, että ehkä se on juuri sitä, mitä hän tarvitsee"

Donnén lapsi sai pahoja uhmakohtauksia, joihin ei auttanut mikään – kunnes äiti keksi työntää raivoavaa lasta poispäin itsestään.

Kun aamupäivän toimien jälkeen on aika lähteä ulos, rakas lapsesi saa hepulin. Hän lyö, puree ja huutaa: "ei laiteta kenkiä! En lähde!" Jos lasta yrittää suostutella, tai jos vanhempi kehtaa tehdä jotakin muuta kuin kinata asiasta, hän saa niskaansa raivoisan kiukkukohtauksen.

Kuulostaako tutulta? Kidpsot-sivustolla Donné Restom kertoo, millä tavalla ratkaisi ongelman kolmivuotiaan poikansa kanssa.

– Olen yrittänyt itkeä – se naurattaa häntä, koska hän tietää, että liioittelen, eikä se toimi. Olen yrittänyt huutaa – se tekee hänestä vain vihaisemman, Restom kuvaa.

– Olen yrittänyt puhua rauhallisesti – se on kuin yrittäisi puhumalla rauhoittaa vesikauhuista tiikeriä, turhaa. Olen yrittänyt halata (saan vain lisää puremista kaulaan ja kasvoihin), ja pidellä häntä käsivarsillani kuin vauvaa (siitä alkaa lyöminen, potkiminen ja hiusten repiminen).

Restom on yrittänyt myös laittaa lapsen jäähylle, mutta se ei auta: lapsi vain tuhoaa jäähytilana toimivan huoneen eikä opi samalla mitään.

Lopulta uhmaista lasta hillitsevä Restom keksi keinon: hän alkoi työntää lasta poispäin itsestään.

– Silloin tajusin, että ehkä se on juuri sitä, mitä hän tarvitsee. Istuin sängyllä, otin poikani kädet omiini ja käsin puskea itseäni vasten. ”Puske minua kohti niin kovasti kuin voit”, neuvoin häntä. ”Grrr”, hän sanoi, ja käytti kaikki voimansa.

Lapsi työnsi itseään äitinsä käsiä vasten, kunnes kaatui uupuneena lattialle – ja nauroi. Lopuksi kaksikko läpsäytti ylävitoset.

Tämän jälkeen poika alkoi taas purra äitiään, joten äiti käski taas pojan käyttää kaiken voimansa hänen käsiään vastaan puskemiseen.

– Teimme näin neljä kertaa, mutta neljännen kierroksen lopussa en antanut hänelle ylävitosia. ”Äiti”, hän sanoi kierroksen lopussa, ”yläfemmat ja sitten en enää pure, ok?”

Lapsi sai haluamansa, ja lopetti puremisen. Kaksikko halasi sovinnon merkiksi.

 

***

8:42

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.