Äiti iloitsee Suomen Supernannyn perheeseen tuomasta harmoniasta: "Hymyilyttää ja itkettää samaan aikaan"

Suomen Supernanny Pia Penttala kertoo lastenkasvatusvinkkejä 5:46
Suomen Supernanny Pia Penttala neuvoo vanhempia lastenkasvatuksessa.

Supernanny Suomi -ohjelmassa nähtiin perhe, jossa varsinkin nuoremman lapsen aggressiivinen ja kovaääninen käytös aiheutti äidille harmaita hiuksia.

Baykuksen perheessä Ulvilassa tarvittiin Supernannyn apua perheen poikien kahdeksanvuotiaan Danielin ja neljävuotiaan Rafaelin nahistelun vuoksi. Myös nuoremman pojan raivokas huutaminen miltei asiasta kuin asiasta tuli saada katkaistuksi.

Yli 20 vuotta lastensuojelualalla toiminut erityistason psykoterapeutti, Suomen Supernanny Pia Penttala laati eripuraiselle perheelle uudet säännöt.

Jotta muutoksista tulisi pysyviä, myös perheen arjessa osittain mukana olevan Kutbett-isän oli olennaista ne omaksua. Tärkeä on varsinkin kolmas sääntö, jossa painotetaan vanhempien yhteisiä tapoja toimia.

Penttala sai perheen myös pyhittämään yhteisen ruokailuhetken sekä ymmärtämään perheen eri-ikäisten lasten porrastetun nukkumaanmenon tärkeyden.

– Olen väsynyt, mutta en henkisesti. Hymyilyttää ja itkettää samaan aikaan, on niin onnistunut olo, äiti Mira sanoo tyytyväisenä.

Penttala itse on tämän perheen kohdalla erityisen iloinen pienen Rafaelin muutoksesta.

– Rafaelin mieli on jäsentynyt. Hän kykenee pitkäjänteiseen hyvään leikkiin ja on rentoutunut, Penttala kiittää.

Supernanny Suomi tiistaisin klo 21 alkaen AVAlla ja mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat