Äiti huumasi vahingossa lapsensa – luuli vaarallista päihdettä vaniljauutteeksi

8:30

Amerikkalaisäidin väitetään antaneen lapsilleen vaarallista PCP-huumetta. Äiti luuli ainetta vaniljauutteeksi ja laittoi sitä köyhiin ritareihin.

Petrin huumeidenkäyttö alkoi ”nuorten hauskanpitona”, mutta johti läheisten, terveyden, vapauden ja kodin menettämiseen. Miten hän pääsi huumeista eroon? Katso video yltä!

Poliisit selvittävät Kansasissa tapausta, jossa äiti syötti kolmelle lapselleen PCP-huumetta, uutisoi Fox4kc.com.

Äiti ja lapset ovat nyt sairaalahoidossa, vakaassa tilassa. Yksi lapsista on yli 16-vuotias, kaksi muuta alle yksivuotiaita. Amerikkalaisen myrkytyskeskuksen KU Poison Centerin asiantuntija Tama Sawyerin mukaan on ihme, että lapset ja erityisesti vauvat ovat hengissä.

Vaarallinen huume

PCP on voimakas huume, joka vaikuttaa aivoihin ja kaikkiin kehon toimintoihin. PCP voi aiheuttaa käyttäjässä voimakasta onnentunnetta tai syvää ahdistusta. Sawyerin mukaan se voi tehdä ihmisen myös todella väkivaltaiseksi.

Asiantuntijan mukaan vakavissa yliannostustapauksissa PCP-huumeen käyttö voi johtaa jopa koomaan vaipumiseen tai kuolemaan. Huume saa kehon lämpötilan nousemaan ja tuhoaa sisäelimiä, kuten keuhkot ja maksan. 

Sawyer kertoo, ettei ole koskaan kuullut tapauksista, joissa PCP-huumetta olisi annettu alle yksivuotiaille, joten vaikutukset lasten kehitykseen ovat tuntemattomat.

Huumetta vaniljauutepullossa

Poliisi selvittää nyt, onko kyseessä ollut vain vahinko vai jotain pahempaa. Lasten äiti on kertonut, että hän teki kotonaan aamupalaa tiistaina ja käytti köyhiin ritareihin vaniljauutetta. Vaniljan sijaan pullossa oli kuitenkin PCP:tä. Lapset sairastuivat heti ruoan syömisen jälkeen.

Poliisin mukaan huumeen käyttäjät laittavat aineen usein vaniljapulloihin niiden lasin tummuuden takia. Äidin mukaan hänen entinen poikaystävänsä oli huumeiden käyttäjä ja asui ennen talossa, joten hänen epäillään laittaneen aineen pulloon.

Lähde: Fox4kc.com

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja