Äiti hätääntyi nähdessään suuren hämähäkin, mutta taapero lähti vain tulemaan kohti: "Kuin suoraan kauhuelokuvasta"

Englantilaisäidin tahaton reaktio suurikokoiseen hämähäkkiin leviää TikTokissa. Videon todellinen tähti on kuitenkin hämähäkin epähuomiossa jalallaan liiskannut taapero.

Freya Swailesin puolitoistavuotias tytär Zylah ei jakanut äitinsä hämähäkkipelkoa, araknofobiaa, jos on Freyan kuvaamaa viraalia TikTok-videota uskominen.

Tilanne sai alkunsa, kun Freyan kodin olohuoneen lattialle oli jostain ilmestynyt suurikokoinen hämähäkki. Samalla, kun hän oli kuvannut todistusmateriaalia hämähäkistä, oli hän yrittänyt käskyttää taaperoaan kauemmas hämähäkistä.

– Pelkään kuollakseni hämähäkkejä, meikkitaiteilijana työskentelevä Freya kertoi myöhemmin ITV:lle.

Äitinsä hädästä selvästi hämmentynyt taapero yrittää taapertaa äitinsä luokse sen sijaan, että olisi välittänyt lattialla lepäävästä hämähäkistä. Samalla taapero onnistuu vahingossa astumaan hämähäkin päälle. Voit katsoa tilanteen yllä olevalta videolta!

– Se tuntui minusta kuin suoraan jostain kauhuelokuvasta. Hämähäkki säntäsi pakoon ja muutama sen jaloista oli selvästi vääntynyt, Freya kertaa tilannetta.

Videon tilanteesta on TikTokissa nähnyt jo 6,4 miljoonaa käyttäjää ja klippi näytettiin myös ITV:n uutislähetyksessä. Zylah luonnollisesti seurasi itseään televisiosta edelleen enemmän tai vähemmän pihalla siitä, miksi äiti käyttäytyi niin oudosti tilanteessa.

Juttu jatkuu julkaisun jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kyseessä oli varastohämähäkki

Freya on itse hämillään videon saamasta huomiosta.

– Katseluiden, tykkäysten ja kommenttien määrä on ollut jotain ihan hullua, Freya toteaa.

Hän kertoo, ettei hänen kohdalleen ole ennen osunut viraalia TikTok-hittiä.

– En koskaan ajatellut, että video lähtisi leviämään tuolla tavalla.

Pienen Zylahin jalat alta paennut hämähäkki katosi jonnekin talon uumeniin, eikä Freyan ole onnistunut paikantamaan sitä enää mistään nurkasta.

– Sinun olisi pitänyt pyytää häntä nostamaan hämähäkki ja hankkiutumaan siitä eroon puolestasi, kommentoi eräs huvittunut katselija TikTok-videota.

– Älä opeta häntä pysymään niistä erossa, vaan opeta hänelle, kuinka hän pääsee niistä eroon, jotta teillä olisi edes yksi rohkea sielu taloudessanne, kommentoi toinen.

– Uskon, että vanhemmat vaikuttavat lastensa pelkoihin. Muistan, kuinka oma äitini kirkui aina torakoiden takia, kommentoi kolmas.

Zylahin liiskaama hämäkki on todennäköisesti Suomessakin nykyisin varsin mainiosti viihtyvä varastohämähäkki. Kokonsa puolesta se voi olla hätkähdyttävä näky, mutta se ei ole myrkyllinen. Härnättynä tai uhattuna se voi kuitenkin purra.

Lähteet: Reuters, ITV ja TikTok

Lue myös:

    Uusimmat