Äiti ällistyi, kun vauvalla oli jo syntyessään etuhammas: "Se on valtava!"

Avery-tytöllä oli hammas jo syntyessään. Asiasta uutisoi muun muassa Mirror-lehti.

Kun Bethany Greenin vastasyntynyt vauva avasi suunsa ensimmäisen kerran, nainen ällistyi. Lapsella oli nimittäin jo nyt yksi hammas alaleuassa. 

Raskausaika ja synnytys olivat sujuneet aivan normaalisti. Syntyessään 16. tammikuuta Avery painoi 2,92 kiloa. Pikkuinen tuli maailmaan Blackpool Victoria Hospital -sairaalassa.

News.com.au-sivuston mukaan hammaslääkärit alkavat pian pohtia, mitä tälle täysin kasvaneelle maitohampaalle pitäisi tehdä.

BabyCenter-sivuston mukaan useimmille vauvoille kasvaa ensimmäinen hammas, kun ikää on neljästä seitsemään kuukautta. Joillakin lapsilla, tosin pienellä joukolla, on yksi tai kaksi hammasta jo syntyessään.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Syntymähetkellä Averyn hammas oli näkyvillä vain hieman, ja nyt neljän viikon ikäisenä se on jo kunnolla esillä.

– Se on valtava! Bethany päivittelee.

Kasvavan hampaan huomasi ensin synnytyksessä auttanut kätilö. Myöhemmin Bethany vei lapsen hammaslääkäriin. Vastaanotolla oli mukana myös lääkäriopiskelija ottamassa oppia tämänkaltaisesta tilanteesta.

Averysta tuli Lancasterissa sijaitsevan Genix Healthcare Dental Clinic -hammashoitolan nuorin potilas. 

Hammas aiheuttanut hämmennystä

Bethany kertoo, että ihmiset ovat olleet hämmästyneitä nähdessään, että noin pienellä vauvalla on hammas. Lapsesta otetaan jopa kuvia.

Äitinsä mukaan Avery on suhtautunut tyynesti saamaansa huomioon.

– Hän itkee vain ollessaan nälkäinen. Suurimman osan päivästä hän nukkuu, Bethany kertoo.

Voi olla vaaraksi lapselle

Lasten hammashoitoon erikoistunut professori Richard Welby Central Lancashire University -yliopistosta kertoo, että lasten hammashoidon parissa nähdään melko usein vastasyntyneitä vauvoja, joilla on hammas. 

– Näitä hampaita voi olla enemmän kuin yksi. Itse en ole koskaan nähnyt kuin kaksi kerralla, Welby kertoo.

Terveyskirjaston mukaan yksi noin 3 000 lapsesta syntyy hammas suussaan. Yleensä nämä syntymähampaat ovat ennenaikaisesti puhjenneita maitohampaita, joiden juuri ei ole vielä kasvanut. Koska ne ovat löysästi kiinni limakalvossa, ne voivat irrota ja päätyä lapsen hengitysteihin. Hammas voi tuoda ongelmia myös, kun lapsi yrittää imeä.

Kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset jutut löydät täältä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja