Airiston Helmen venäläisomistajan asianajaja: "Hän olisi ostanut kaikki saaret ja kiinteistöt"

Airiston Helmen venäläisomistajan asianajaja: "Hän olisi ostanut kaikki saaret ja kiinteistöt" 1:19
Näin asianajaja Kotiranta kuvaili Melnikovin ostohaluja Airiston alueella MTV Uutisille.

Airiston Helmen omistajana Suomessa tunnetuksi tullut venäläismiljonääri Pavel Melnikov oli niin mieltynyt Paraisten alueeseen, että oli valmis ostamaan sieltä kaiken, kertoo häntä edustava asianjajaja Kai Kotiranta.

– Hän olisi ostanut kaikki saaret ja kiinteistöt joita olisi tullut myyntiin, mutta ei niitä tullut enempää. Hän osti ne kaikki, jotka tuli myyntiin, Kotiranta kertoo MTV Uutisille.

Melnikovin ja Airiston Helmi -kiinteistöyhtiön tekemät kiinteistöhankinnat ovat julkisuudessa aiheuttaneet runsaasti spekulaatiota yhtiön motiiveista.

Kotiranta kuvailee Melnikovia liiketoimintaansa keskittyneeksi ja siinä hyvin menestyneeksi mieheksi, jonka elämä ja intressit ovat kuitenkin muualla kuin saaristolla Paraisilla. 

Mitään poliittisia tai sotilaallisia intressejä ei hänen mukaansa kiinteistöhankinnoilla ole ollut.

Artikkelin yllä olevalla videolla Kotiranta kertoo, millä perusteella Melnikov valitsi juuri kyseisen alueen saaret ostettavaksi.

Aiemmin tänään käräjäoikeudessa Melnikov kertoi, että rantautui alun perin Suomeen, koska ihastui mereen Turun saariston alueella. Mies jopa liikuttui suomalaista saaristolaiselämää muistellessaan. 

Ensimmäistä kertaa Suomessa viiteen vuoteen

Melnikovia on kuultu tänään henkilökohtaisesti Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa, minne hän saapui henkivartijan kanssa. 

Oikeudessa syyttäjä vaatii Melnikoville viiden vuoden vankeutta raskaista talousrikoksista. 

Melnikov kiistää kaikki syytteet ja sen, että Airiston Helmen toiminnalla olisi peitelty järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa, kuten syyttäjä on esittänyt. 

Melnikov on nyt Suomessa ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Oikeudenäynti alkoi jo aiemmin, mutta Melnkikov ei vielä tuolloin saapunut paikalle, sillä syyttäjät olivat vaatineet hänen vangitsemistaan. 

Melnikov myöntyi paikalle vasta, kun syyttäjät luopuivat vaatimuksesta.

Oikeudenkäynti jatkuu tammikuun ajan. Tuomio annetaan myöhemmin.

Pavel Melnikov asteli maireana oikeuteen kahden rannekellon taktiikalla 0:38
Pavel Melnikov asteli maireana oikeuteen kahden rannekellon taktiikalla.

Lue myös:

    Uusimmat