Aira Samulin oli muodin edelläkävijä: "Jo 60-luvulla sain kuulla, että olen liian vanha käyttämään minihametta"

Seiska: Aira Samulin on kuollut – tästä kaikesta hänet muistetaan 2:25
Aira Samulin on kuollut – tästä kaikesta hänet muistetaan

Aira Samulin yhdisti tanssin ja muodin.

Edesmennyt Aira Samulin tunnettiin tanssin lisäksi myös muodin edelläkävijänä. Vuonna 2001 Samulin vieraili MTV:llä Anna-Kaisa Hermusen ohjelmassa, jossa kertoi urastaan myös muodin parissa. Samulin osasi yhdistää muodin ja tanssin ja toi muun muassa lukuisia muotitansseja maailmalta Suomeen.

Haastattelussa Samulin kertoi uskaltaneensa pukeutua näyttävästi jo nuorena.

– Olen ollut sellainen kuin olen ja samalla rikkonut turhia rajoja, kuten ikä-, näkö- ja kokorajoja. Turhia rajoja, jotka mielestäni ovat vain haittoja, Samulin totesi tuolloin.

Haastattelussa Samulin kertoi työstään suuressa tekstiiliyrityksessä toiminnanjohtajana. Hän seurasi aina muotia ja pukeutui ajan hengen mukaisesti, vaikka totesikin, ettei hänkään laita päälleen kaikkea mikä on uutta.

– Onneksi voi valita. 50-luvulla mitattiin lattiasta 40 senttiä hameen pituus. Ei siinäkään ollut mitään järkeä, Samulin nauroi.

Hän totesi kuulleensa useasti kritiikkiä pukeutumisestaan.

– Jo 60-luvulla sain kuulla, että olen liian vanha käyttämään minihametta. Sellaiset asiat eivät mene edes toisesta korvasta sisään, puhumattakaan, että tulisi ulos, Samulin nauroi.

– Minulla on kokovartalopeili ja se minulle riittää. Samulin jatkoi.

Haastattelun loppuun Samulin totesi elävänsä jo kolmatta minihamekauttaan ja että minihameeseen voi pukeutua, jos niin haluaa.

– Lopun ikääni pukeudun, jos vain tykkään pukeutua, Samulin täräytti.

Aira Samulin puhui muodista ja pukeutumisesta Hermunen-ohjelmassa vuonna 2001. Katso haastattelu alla olevalta videolta!

Aira Samulin muodista ja pukeutumisestaan Hermunen-ohjelmassa vuonna 2001 3:29

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat