Aiotko leikkauttaa pitkät hiuksesi lyhyiksi? Mieti ensin näitä asioita

Kesähelteillä ajatus lyhyestä, niskan paljastavasta hiustyylistä saattaa houkutella useaa pitkähiuksista naista. Lyhyet hiukset eivät kuitenkaan sovi kaikille, joten paneudu muun muassa seuraaviin neuvoihin ennen kampaajalle menoa.

Kun hiukset on saksittu lyhyiksi, ei ole enää nopeaa paluuta menneeseen. Kuluu useita kuukausia ja jopa vuosia, että hiukset kasvavat vanhaan pituuteensa. Ennen kuin päätät istua kampaamon tuoliin, harkitse huolella hiustenleikkuuta seuraavien vinkkien avulla.

Tunnista kasvojesi muoto

Kasvojesi muoto voi antaa vinkkejä siitä, miltä tulet näyttämään lyhyiden hiusten kanssa. Jos kasvosi ovat pyöreän muotoiset, vältä lähelle leukalinjaa leikattuja polkkatukkia. Tällaiset hiusmallit pelkästään korostavat pyöreitä kasvojasi. 

Olkapäiden yläpuolelle leikatut hiukset sopivat moniin erilaisiin kasvonmuotoihin. Aivan lyhyt poikatukka sopii tavallisesti parhaiten ovaaliin muotoisiin kasvoihin. Kysy kampaajaltasi mielipidettä kasvojesi muodon ja haluamasi hiusmallin yhteensopivuudesta.

Kiinnitä huomio hiusten paksuuteen

Jos hiuksesi eivät ole sekä kiharat että paksut, hiustesi paksuuden ei pitäisi haitata lyhyeksi leikkaamista. Jos hiukset ovat hyvin lyhyet ja paksut, niitä täytyy ehkä muotoilla hieman enemmän, jotta ne pysyisivät siistin näköisinä arjessa.

Pane merkille hiustyyppisi

Hiustesi rakenne ja hiustyyppi määrittävät pitkälti sen, kuinka hiuksesi laskeutuvat leikkauksen jälkeen.

Jos hiuksesi ovat paksut, karheat tai kiharat, hiuksia ei kannata leikata aivan lyhyiksi. Oikein lyhyt kampaus on erittäin altis pörröisyydelle.

Missä kunnossa hiuksesi ovat?

Jos kaipaat hiuksiisi suurta muutosta, juttele kampaajan kanssa tyylinvaihdoksesta. Kaikki hiustyylit näyttävät tietenkin paremmalta, jos hiukset voivat hyvin.

Jos hiusten terveys on vaakalaudalla, sinun kannattaa suosia hiustyylejä, joissa on selkeä muoto, jotta hiuksia olisi helpompi muotoilla ja hallita vähemmällä hiusten rasittamisella.

Mieti kampauksia, joihin olet tykästynyt

Mieti, kuinka nykyisin haluat laittaa hiuksiasi, ja kuinka aiot laittaa niitä lyhentämisen jälkeen. Saattaa olla, ettet enää voi letittää kunnolla hiuksiasi leikkaamisen jälkeen.

Lyhyilläkin hiuksilla voi kuitenkin leikitellä: voit suosia virtaviivaista ja tasaista, sotkuista ja paksua, tai vaikkapa aaltoilevaa tyyliä. 

Kuinka paljon jaksat nähdä vaivaa?

Jotta lyhyet hiukset pysyisivät mallissaan, niitä täytyy käydä säännöllisesti leikkauttamassa kampaajan luona: useimmin, kuin jos hiuksesi ovat pitkät.

Lyhyet hiukset vaativat myös lähes aina hieman muotoilua, jotta ne olisivat parhaimmillaan. Jos kuulut heihin, jotka eivät jaksa nähdä vaivaa hiustensa laittamiseen, uskotko muuttavasi tapojasi hiusten lyhentymisen jälkeen?

Lähde: vogue.com

Lue myös:

    Uusimmat