Aiotko käyttää kotitalousvähennystä? Älä unohda näitä tärkeitä asioita

Kukkaro kiittää - hyödynnä kotitalousvähennykset 25:44

Kotitalousvähennys on verovähennys, jota voi saada yksityiseltä yritykseltä ostamistaan palveluista. Ennen palvelun ostoa kannattaa kuitenkin muistaa tarkistaa muutama tärkeä asia.

Kotitalousvähennystä voi saada tavanomaisista kotitöistä, hoiva- ja hoitotyöstä sekä remonteista. Veronmaksajain keskusliiton johtavan lakimiehen Päivi Kaaren mukaan on muutama asia, jotka palvelua tilatessa on hyvä muistaa.

– Ensinnäkin yrityksen, josta palvelu ostetaan, tulee kuulua ennakkoperintärekisteriin. Se on vähennyksen saamisen edellytys, Kaari sanoi Studio55.fi-lähetyksessä.

Palvelu tulee ostaa yksityiseltä sektorilta ja palvelun tulee tapahtua henkilön kotona tai vapaa-ajan asunnolla. Palvelusta tulee myös muistaa pyytää kuitti, sillä se vaaditaan mukaan veroilmoitukseen, jotta kotitalousvähennystä on mahdollista saada.

– Mutta jos samaan työhön saa kunnallista tukea, eli käytännössä palvelusetelin, niin kotitalousvähennystä ei enää tule tästä samasta työstä. Pointtina on se, että samaan työhön ei tule kahta yhteiskunnan tukea.

Kaari myös muistuttaa, että kotitalousvähennystä ei välttämättä saa koko laskun loppusummasta.

– Kannattaa huomata, että kotitalousvähennys lasketaan työn osuudesta, eli sitä ei saa materiaaleista tai yrityksen laskuttamista matkakuluista.

Jos kotitalousvähennystä käyttää paljon, voiko verokorttiin saada jo etukäteen ennakonpidätysprosentin alennuksen? Kuinka paljon vähennystä voi enimmillään saada? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat