Mainos

Ainakin kolme ihmistä on kuollut kerrostalopalossa Havaijilla – korkeaa rakennusta sammuttamassa 100 palomiestä

Havaijilla ainakin kolme ihmistä on viranomaisten mukaan saanut surmansa kerrostalopalossa, uutisoi muun muassa ABC News.

Honolulussa syttynyttä paloa lähetettiin sammuttamaan arviolta sata palomiestä.

Palokunnan tiedottajan mukaan palo sai alkunsa rakennuksen 26. kerroksesta, josta kolme kuolonuhria on löydetty. Iltapäivällä kahden jälkeen paikallista aikaa alkanut palo levisi myös 36-kerroksisen rakennuksen muihin kerroksiin.

Neljä tuntia kestänyt varsinainen palo on viranomaisten mukaan nyt hallinnassa. Palomiehet sammuttavat kuitenkin vielä viimeisiä palopesäkkeitä ja käyvät rakennusta läpi mahdollisten uhrien löytämiseksi. Pelastusviranomaiset varoittavat, että uhrien määrä saattaa vielä nousta, sillä pelastustyöt kestävät viranomaisten mukaan vielä tunteja.

Pelastuslaitoksen mukaan on loukkaantunut 12 ihmistä, joista 4 on kuljetettu sairaalaan vakavasti loukkaantuneina. Yksi heistä on palomies. Pelastusviranomaisten mukaan talossa ei ole sprinklerijärjestelmää. Jos olisi ollut, palo ei olisi levinnyt alkuperäistä asuntoa pidemmälle, kertoo NBC News. Nyt palo levisi useisiin asuntoihin.

Ylemmistä kerroksista pudonneen palaneen rojun kerrotaan sytyttäneen uusia paloja alempana.

Viranomaisten mukaan useat talon asukkaat hakivat suojaa rakennuksen niistä osista, jotka ovat kaukana palosta, uutisoi muun muassa ABC News. Pelastuslaitos evakuoi liekkejä lähellä olleita asukkaita, ja sadat ihmiset pakenivat palavasta rakennuksesta itse. Pelastusviranomaisten mukaan lukuisia ihmisiä jäi loukkuun asuntoihinsa.

Viranomaisten mukaan talossa asuu paljon iäkkäitä ja liikuntarajoitteisia ihmisiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.