Miesjoukko jäi Etelä-Koreassa kiinni hotellivieraiden salakuvaamisesta – videot myytiin netissä

Etelä-Koreassa neljän miehen epäillään salakuvanneen 1 600:aa hotellivierasta ja myyneen videomateriaalia internetissä. Asiasta uutisoi muun muassa BBC. Minikameroita oli asennettu televisioihin, hiustenkuivaajien pidikkeisiin ja pistorasioihin.

BBC:n haastatteleman poliisin mukaan miehet asensivat kameroita viime vuoden elokuussa 30 hotelliin ja 10 eri kaupunkiin Etelä-Koreassa.

Miehet perustivat videoiden myyntisivuston marraskuussa. Heidän on raportoitu ladanneen sivustolle yli 800 videota.

Sivustolla kokonaiset videot olivat maksullisia, mutta 30 sekunnin videon sai katsoa ilmaiseksi.

CNN:n mukaan sivustolla oli yli 4 000 jäsentä. Sivusto ajettiin alas tässä kuussa.

Miesten epäillään tienanneen toiminnalla 6 200 dollaria. Miehet on pidätetty, ja jos heidät tuomiotaan, heitä voi odottaa 10 vuoden vankeustuomio.

Pornon tekeminen ja levittäminen on Etelä-Koreassa laitonta. Tiukan lainsäädännön on väitetty johtaneen lisääntyneeseen salakuvaamiseen. Videoita kuvataan salaa esimerkiksi vessoissa ja pukuhuoneissa. Lisäksi entiset kumppanit jakavat niitä kostona.

Vuonna 2017 poliisille raportoitiin yli 6 000 tapauksesta, jotka liittyivät laittomaan kuvaamiseen. Samana vuonna yli 5 400 ihmistä otettiin kiinni salakameroihin liittyvistä rikoksista, mutta vain alle kaksi prosenttia joutui telkien taakse. 

Lue myös:

    Uusimmat