Aikuisviihdetähti Henry Saari lihoi kolmessa vuodessa yli 50 kiloa – taustalta paljastui vakava terveysongelma

0:35
Henry Saari kertoo olevansa huolissaan elintapojensa vaikutuksista.

Aikuisviihdetähti Henry Saaren paino nousi hälyttäviin lukemiin lyhyessä ajassa. Mies nähdään Olet mitä syöt -ohjelmassa keskiviikkona 18.12. 

Olet mitä syöt -ohjelman uudella kaudella tavataan julkisuudesta tuttuja henkilöitä, jotka kaipaavat apua terveellisempien elintapojen löytämiseen. Apuna ja tukena muutoksessa on lääkäri Pippa Laukka.

Entinen Mr. Finland ja aikuisviihdetähti Henry Saari on viime vuodet kärsinyt pahoista terveysongelmista, joiden seurauksena paino on noussut huolestuttavaa tahtia. Aikanaan ahkerasti urheillut mies kertoo MTV Uutisille, että hänen painonsa alkoi nousta kolmisen vuotta sitten.

– Ensin tuli 10 kiloa vuodessa, sitten tuli toiset 10 kiloa ja sitten tulikin 30 kiloa. Yhteensä painoa tuli kolmessa vuodessa yli 50 kiloa.

Painonnousu ihmetytti, sillä Saari oli ollut viisikymppiseksi asti samoissa mitoissa, eikä hän ollut muuttanut elintapojaan radikaalisti. Ohjelman alussa Saari painoi 160 kiloa.

Pitkien tutkimusten jälkeen lihomisen taustalta löytyi terveysongelmia. Saarella todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta ja hänen testosteroniarvonsa olivat matalat. Hänellä oli jo aiemmin todettu myös uniapnea.

– Varmasti testosteroni ja kilpirauhanen yhdessä tekevät suurimman työn painon nousussa, koska ne molemmat vaikuttavat painoon, Saari pohtii.

Saari kertoo olleensa hyvin stressaantunut ja turhautunut, kun syytä painon äkilliseen nousuun ei tuntunut löytyvän. Lopulta apu löytyi, mutta lääkitystä oli säädeltävä vielä pitkään.

– Stressaa vähemmän, kun on oikeassa hoidossa ja on vielä tukiverkosto ympärillä, hän toteaa.

Saari kertoo entisenä urheilijana tietävänsä paljon liikunnasta ja ravinnosta. Siitä huolimatta laihtuminen ei ole yksinkertaista.

– Jos on vakava terveydellinen ongelma siinä yhteydessä, se latistaa kokonaan treenin, hän toteaa.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla keskiviikkoisin kello 20!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja