Mainos

Äidin tuska: Koulukiusattu Sami uhkasi jo toistamiseen itsetuholla – "Lupasin, ettei enää tarvitse mennä"

14-vuotiaan Samin* äiti suree edelleen poikansa kohtaloa. Koko ala-asteen jatkunutta kiusaamista ei ole saatu loppumaan yläkoulussakaan, vaan sama kiusaaja on saanut jatkaa. 

MTV Uutiset seurannut Samin koulukiusaamistapausta vuosina 2014 ja 2015. Elokuussa vuonna 2015 ala-astetta käyvän Samin äiti kertoi kiusaamiselle tulleen lopun, kun opettajat viimein ottivat tapauksen vakavasti ja ryhtyivät toimiin. Tuolloin lapset ja vanhemmat saatiin juttelemaan tilanteesta saman pöydän ääreen. Nyt Samin äiti kertoo Facebookissa, että kiusaaminen on jatkunut ja saanut aivan uusia mittasuhteita.

Poikaa on äidin mukaan kiusattu koko yläkoulun ajan, eli viimeiset puolitoista vuotta. Pojan töniminen, halveksiminen ja haukkuminen on äidin mukaan edelleen lähes päivittäistä.

Mitta tuli nyt lopullisesti täyteen

Tämän viikon tapahtumat saivat äidin mitan kuitenkin lopullisesti täyteen. Hänen pojaltaan oli vedetty housut kalsareita myöten alas muiden koululaisten edessä. Samin itsetuhoisan puhelun jälkeen äiti oli luvannut pojalleen, ettei enää tarvitse mennä kouluun. Samalla hän oli ottanut koulun rehtoriin ja poliisiin yhteyttä.

– Sanoin rehtorille, että enää en altista poikaani kiusaamiselle, että eiköhän tämä kuusi vuotta ollut tässä, Samin äiti kertoo.  

Keskiviikkoiltana rehtori oli soittanut ja kertonut, että kiusaaja siirtyy toiseen kouluun. Koulussa oli pidetty jonkinlainen hätäpalaveri. Äidin kertoman mukaan rehtori oli vakuuttanut, että Samin ei enää tarvitse olla huolissaan ja peloissaan, vaan että hänen koulutiensä on turvattu jatkossa. Kiusaajia on pääsääntöisesti yksi, mutta mukana on myös muutama muu oppilas. 

Myös rikosilmoitus tehty

Samin äiti on tilanteessa jälleen toiveikas, mutta kertoo silti tehneensä rikosilmoituksen kiusaamisesta. Kun kyse on alle 15-vuotiaasta, niin rikosoikeudellista vastuuta ei kiusaajalla ole. Asia menee joka tapauksessa lastensuojeluviranomaisten käsiteltäväksi.

– Haluan myös, että poliisi selvittää, olisiko koulun toiminnasta näin vuosina syytä aloittaa tutkinta. 

Äidin kertoman mukaan rehtori on sanonut koulun tehneen kiusaamistapauksessa parhaansa. Äidistä tuntuu, että lauseet ovat olleet vain mitäänsanomattomia korulauseita. Kiusaaminen koulun toimilla ei ole loppunut. Paitsi ehkä nyt. 

– Näin pitkälle piti mennä, että minun lapseni jo toistamiseen uhkasi itsetuholla ennen kuin koulu tekee asiassa jotakin. Toivottavasti tämä on nyt kiusaamisen loppu, äiti päättää uupuneena. 

Alaikäisten lasten suojelemiseksi jutussa kiusatun nimi on muutettu, ja äidistä puhutaan "Samin äitinä". Koulun nimeä ei mainita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.