Mainos

Brittiäidin kauhunhetket Lapin hyytävässä pakkasessa – nelivuotias tytär katosi rekiajelulla

Englannista Lappiin unelmalomalle matkannut perhe vaatii yritykseltä takaisin koko loman hintaa. Matka meni äidin mukaan pilalle, kun heidän 4-vuotias Scarlett-tyttärensä katosi rekiajelulla tunniksi.

Äiti Charli Faux kertoo kauhunhetkistään Camden New Journal -lehdelle. Kaikki alkoi, kun perhe osallistui matkaan kuuluneeseen rekiajeluun. Ensimmäiseen rekeen laitettiin kaikki lapset ja jälkimmäiseen aikuiset. Tiheän kuusimetsän jälkeen reet pysäytettiin paikalle, josta oli hyvät näkymät revontulille. Mutta nelivuotiasta Scarlettia ei näkynyt lasten reessä.

Yritys vastaa: 

Yritys kertoo MTV Uutisille, että he ovat tietoisia tapahtuneesta.

"Rouva Fauxin tytär oli turvassa koko ajan, ja hän oli reessä, jossa oli aikuisia ja koulutettu opas. Lapsi ei ollut ollenkaan hädissään ennen kuin tapasi perheensä. Hän ei edes tiennyt, että jotain oli mennyt väärin. Me olemme ylpeitä työstämme, ja viemme vuosittain tuhansia perheitä Lappiin, olemme tehneet tätä 12 vuoden ajan. Vieraidemme turvallisuus on tärkein prioriteettimme, ja sen takia meillä onkin sata omaa työntekijää paikan päällä. Olemme pahoillamme perheelle aiheutuneesta huolesta, ja neuvottelemme perheen kanssa, miten ratkaisemme tapahtuneen."

– Itkin ääneni käheäksi. Minun piti muuttua villieläimeksi, ennen kuin poliisille soitettiin, äiti kertaa hetkiä.

– Ajattelin, että Scarlett ei ehkä ikinä noussut rekeen, tai että hänet on kidnapattu – tai että hän on kuollut. Se oli kuin kauhuelokuvasta.

Yritys neuvottelee perheen kanssa

Tyttöä etsittiin 15 asteen pakkasessa tunnin ajan. Sen jälkeen selvisi, että tyttö on hyvässä kunnossa, mutta hänet oli vain erehdyksissä laitettu väärään rekeen ja viety toiselle katselupaikalle.

Revontulisafareita tarjoava Santa’s Lapland -yritys toimitti perheen hotellihuoneeseen suuren nallekarhupehmolelun ja antoi retken hinnan, 230 puntaa (noin 270 euroa), takaisin. Faux kuitenkin vaatii takaisin koko loman hintaa, eli 3000 puntaa (noin 3500 euroa).

– He antoivat meille 230 puntaa takaisin safariosuudesta, mutta miten loput? äiti sanoo.

Matkaan kuuluivat lentoliput, hotelli, revontuliretki, huskyajelu, gaalaillallinen ja vierailu joulupukin luona. Yritys kertoo järjestäneensä englantilaisille retkiä Lappiin 12 vuoden ajan.

Yrityksen mukaan nelivuotias Scarlett oli koko ajan turvassa, samassa reessä oli muitakin lapsia ja myös aikuisia. Yritys on julkaissut asiasta tiedotteen ja kertoo neuvottelevansa perheen kanssa tilanteesta.

MTV Uutisten tavoittama äiti ei halunnut kommentoida tapausta lainkaan. 

Tapauksesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.  

Juttuun lisättu 6.1.2017 yrityksen vastaus. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.